poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 574 .



Motoarele cu ulei
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2014-05-07  |     | 



La frizeria din colț, unde mă scalpez de fiecare dată când creștetul îmi pare asaltat de iederă rebelă la pieptănare, zenul frizerițelor este atins prin urmărirea, evaluarea, analizarea și dezbaterea știrilor ProTV.
Eu personal știu de ani de zile că a te informa de la ProTV, de la televizor în general, nu este mai de folos decât metoda cu sulițe utilizată de reporterii daci pentru a-l intervieva pe Zamolxes, așa că mă concentrez , în rarele momente în care nu pot evita vizionarea, mai degrabă pe aspectul involuntar umoristic al acestor emisiuni informative.
Ca de obicei concernul nu mă dezamăgește.
După o relatare firească și semnificativă de la un botez evoluând un pic atipic, cu tatăl constatând la sfârșitul parangheliei că nu poate, nu vrea și nu are de gând să plătească toată consumația, ceea ce a dus la un puseu de egocentrism al cârciumarului , totul culminând cu mușcarea unui polițist (fapte firești într-un stat european avansat, meritând intervievarea și popularizarea protagoniștilor), emisiunea informativă s-a concentrat pe ceea ce ține loc de inteligență la poporul nostru, șmecheria.
Pare că unii deținători români de autovehicule pe bază de motorină au înțeles un secret al acestei industrii, respectiv faptul că, în lipsa motorinei funcționarea motoarelor poate fi asigurată de uleiul alimentar.
În ciuda protestelor familiilor condamnate la fiertură, aceste genii carpatine și-au îmbuibat rezervoarele cu ecologicul extract al floarei soarelui și au pornit la drum, dând cu tifla benzinarilor criminali ce urmează a-și prăji de-acum încolo cartofii în motorină.
Deja sunt absolut convins că alte elemente ale inteligenței românești lucrează la modificarea motoarelor de Logan astfel încât, la drumurile lungi, chiftele și mititei să fie eliminați prin țeava de eșapament.
Nu mă pot îndoi de realitatea faptelor spuse la televizor. Sunt absolut convins că, cel puțin la noi, mașinile pot merge cu ulei, tramvaiele cu baterii, abcesele cu gălbenele, diabetul cu miere și fructoză, izolarea termică cu cartoane, dar mai ales ștersul curului cu ziare.
Pot numai să deplâng fraierii celorlalte popoare ce nu beneficiază de PROTv continuând a –și canoni mașinile cu motorină.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!