poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 701 .



Combinații politice
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2014-03-27  |     | 



Exact cum animalele sălbatice au o perioadă de rut în care se împerechează, dar și o perioadă în care puii au crescut mari și se despart de părinți/turmă/haită și partidele românești (nu că aș pretinde că sunt constituite din oameni) se comportă la fel.
Perioada preelectorală funcționează pentru bărbații noștri politici ca un fel de primăvară feromonică, în care aceștia se cuplează pe baza zestrei electorale (atât cât o lasă să se întrevadă extrasele de cont ale sondajelor electorale) în speranța de a putea plasa câți mai mulți din spermatozoizii pe care îi emană partidele lor impotente în uterul călduț și primitor al Parlamentului, cu scopul conceperii de funcții, contracte și privilegii grăsulii, capabile a suge zdravăn țâțele lăsate ale acestui popor.
Ca urmare personaje politice ce se prezintă îndeobște publicului îmbrăcate cu hainele de firmă ale ideologiei inatacabile, încălțate impecabil în pantofii moralității absolute și purtând pe cap cușma perfecțiunii opiniilor și ideilor proprii se dovedesc, în această perioadă de cuplare electorală niște biete centuriste purtând pe obrazul gros fardul compromisului și pe curul greu încercat lenjeria sfâșiată a deschiderii spre dialogul cu clienții, poate perverși, de obicei traseiști, cu siguranță boccii, dar încărcați cu creditele electorale necesare.
Ponta și Antonescu, Becali și Vadim, PSD și PNL, PNL și PDL, PSD și PRM, oricine cu oricine își vor exhiba, în perioada preelectorală dansurile nupțiale sub lumina mult prea prezentă a expunerii mediatice într-un spectacol cu bacante și satiri pe care apropierea alegerilor îi scoate din minți.
După această perioadă de alegeri savana se liniștește. E vremea păscutului și a împărțirii materialului furajant în otavă și ciulini. Întrucât bătălia nu este pe ciulini, la împărțeală, bărbații politici își regăsesc vocația, principiile și ideologia, aparent neafectate de sifilisul preelectoral, și se reped spre iarba fragedă a guvernării ca o cireadă la același fir de lucernă, uitând de promisiunile făcute de a rumega împreună cu celelalte vite.
Este perioada în care oameni ce s-au exhibiționat cu lunile împreună se despart cu seninătatea cu care pleacă un marinar dintr-un bordel. Partide șleampăte și uzate de atâta curvăsărit se rebranduiesc și încearcă să-și avorteze materialul genetic în mișcări populare cu nesimțirea cu care un dealer de mașini uzate resetează kilometrajul vreunui trabant și cu încrederea cu care un pedofil oferă jeleuri unui copil. Aripi noi a unor partide își fac cunoscută viziunea cu confidența și așteptarea cu care o curvă fără succes se face creață și blondă.
La toate aceste schimbări noi, poporul mioritic, asistăm behăind nepăsători precum o turmă a cărei ciobani și măgari se ceartă, sperând că poate, dacă s-or părui reciproc or să ne lase un pic de lână pe spinare și lapte-n ugeraș.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!