poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2878 .



Toate „cele late”
personale [ ]
– în capitală, astăzi, toate conduc către ploaie – Colecţia: texte stiintifico-fantastice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2012-06-01  |     | 



Nu știu dacă scrie-n Constituție că persoanele ce ocupă funcții publice sunt obligate să suporte un control psihologic. Personal îi recomand Domnului Ponta să afle câți ani are, că eu nu-i dau nici măcar trei ani și nici nu creditez c-ar fi sănătos… „la cap”. Pentru edificarea dumneavoastră vă rog să citiți, cu răbdare, cele de mai jos:
- Noi suntem la guvernare, nu suntem la putere.
- Asta e meseria lui, nu cred că trebuie să fie condamnat pentru că a fost și senator și director de teatru.
- Mircea Diaconu este cel mai boem dintre miniștrii guvernului. Mi-a zis: „Domle, să mă duc cu un avocat sau să mă duc eu să le explic. Că mă duc să le explic”. „Domle, când mergeți la Parchet, luați-vă un avocat”.
- Am discutat cu cei din USL. Am discutat și cu cei din UNPR, din UDMR. Cu cei de la PDL nu am avut timp să discut. După 10 iunie (...) sper să pot discuta și cu cei de la PDL.
- Ar trebui să facem alegerile parlamentare undeva în luna octombrie. Constituțional e un mic impediment, deoarece este o prevedere care spune că trebuie în 20 de zile de la alegeri să convocăm noul Parlament, dar, dacă avem un acord politic și întrebăm și CCR, cred că e în interesul tuturor ca prin octombrie să avem alegeri, până să vină sărbătorile de iarnă, până să vină zăpada, ploaia, toate celelate, iar noul guvern să aibă timp să-și adopte în Parlament, în luna noiembrie, bugetul, nu cum am făcut tot timpul, în decembrie, de Crăciun, când nu este nimeni atent.
- Asta depinde foarte mult de Traian Băsescu. Depinde cum înțelege președintele să redevină președinte.
- Am vorbit cu domnia sa. Am vorbit astăzi la telefon cu dl președinte. Comunicăm. Sunt subiecte arzătoare, fie că e vorba de Siria, fie de taxa de clawback.
- Eu o să fiu forte mulțumit când o să fie Crin Antonescu președintele României.
- Până să merg eu la Bruxelles, vine Bruxelles-ul la București (președintele Comisiei Europene vine mâine la București - n.r.)
- Pe 12 iunie, după alegeri, voi merge în Parlamentul României și voi prezenta o informare despre subiectele aflate pe agenda summitului Consiliului European din 28 iunie, voi spune și voi reda Parlamentului dreptul de a fi informat și de a da un mandat celui care reprezintă la Bruxelles România și îmi voi spune punctul de vedere, că pot să reprezinte la Bruxelles și președintele și prim-ministrul, important însă este ce anume este pe agendă.
- Nu am contestat dreptul președintelui de a reprezenta România.
- Când pe agenda unei întruniri europene se discută despre probleme care sunt 100% în sarcina Executivului, acolo trebuie să fie șeful Guvernului, pentru că șeful Guvernului e cel care le pune în practică.
- Am avut o primă discuție cu domnia sa. O să mai am una.
- Oricine merge trebuie să aibă un mandat, iar de decis decide Parlamentul României.
- „Eu nu am spus lucrul ăsta, depinde de președintele Traian Băsescu, nu de mine depinde lucru ăsta. Eu nu-l ameninț pe președinte. Eu nu-mi doresc scenariul ăsta, dar nici nu-l exclud”.
- M-am înțeles cu Crin, pentru că nu aveam niciun conflict și dacă nu apărea ceva, îl inventa media.
- Nu umblăm la cota de 16%, e o înțelegere a noastră cu liberalii.
- Avem o situație pe care, sincer, o aflăm acum, de când suntem la guvernare. Avem pensionari cu pensii de peste 100 de milioane (de lei vechi - n.r.). Sunt peste o sută de mii de bugetari care primesc din diverse surse, cumulat, peste 1.000 de euro lunar. Nu cred că 1.000 de euro este o sumă uriașă, dar îți asigură un trai decent. Pe lângă ei sunt 1,2 milioane de bugetari și 6 milioane de pensionari care au venituri mult mai mici. Trebuie să existe o posibilitate să îndrepți aceste lucruri.
- Nu vorbim de un profesor universitar (...) nu vorbim de magistrații de la Înalta Curte, de procurorii DIICOT, DNA, dar cu cei de la Hidroelectrica, Rovinari, Turceni, Romgaz, Transgaz, care câștigă 200-300 de milioane de lei, nu trebuie să facem ceva?
- Noi în fiecare zi mai descoperim o bombă lăsată la guvernare, de cei care, când au părăsit Palatul Victoria, au lăsat mine.
- Crin are perfectă dreptate, nu am discutat la USL. (El - n.r.) a cerut argumente solide.
- Vreau să guvernez altfel. Sigur, voi supăra și alți colegi, îmi asum.
- Acea scrisoare stupidă către liderii PE ... la jumătatea lunii o să avem un raport pe Justiție... ce câștigă ei că or să reușească să spună ceva bun sau rău în acest raport? Cred că au mers mult prea departe. E un gen de isterie și nu vreau să spun tot PDL-ul. Sunt câțiva europarlamentari care vor să se afirme ei.
- Le-am spus un lucru miniștrilor la sediul USL: „Așteptați-vă ca de azi să deveniți ținte. Pentru DNA, pentru Parchet”.

Ce mare-i Grădina Domnului!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!