poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3308 .



în orașul tău e mai bine
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ioanan ]

2009-11-23  |     | 



te iubeam așa fără să știu prea multe despre tine. un nume pe care l-ai fi putut inventa. câteva poeme. un roman în manuscris niciodată publicat. o voce la un telefon în plin trafic. în orașul tău e mai bine. o fugă două trei. teama de a nu divulga prea mult. tocmai de aceea spuneam cât mai mult totul în trei minute cât dura convorbirea. în general spuneam că am murit. lucrurile puteau degenera. îmi era atât de dor de viață încât nici nu-mi păsa că astfel te-aș putea alunga.

atâtea vorbe și atâta muzică în potențiala noastră dragoste. un fel de tango infinit întrerupt de o ploaie. mai știi cât de repede anulai un zâmbet. mai știi. te prefăceai grăbit în dacia ta logan. mașină bună nu spun nu. naveta aceea spre nu știu unde. am ajuns să cred că nu exiști. am ajuns să citesc aceleași poeme de o mie de ori. nu ți-am spus că le știu pe de rost. uneori sufletele pereche trec unele pe lângă altele ca niște cărți de joc făcute de un crupier indiferent.

te iubeam. dar ce spun eu te iubesc încă în felul acela mirabil. în spațiul despre care nu vorbeam niciodată. am putea să ne trimitem câte un cântec din când în când. fără niciun cuvânt. m-aș strecura în amfiteatru. oricum nu m-ai recunoaște. te-aș asculta și aș pleca fredonând octobre sau altceva. orice până la urmă muzica e liantul e zoomul acestei lumi tulburi.

nu știu ce să-ți spun despre mine. am scris de atunci câteva poeme de dragoste. e ok. am uitat să mai merg la psiholog. cred că m-am vindecat. ascult cohen. citesc aiurea. scriu un roman. nu te aștept. nu mai aștept. secundele sunt pline ca niște bile de plumb. îmi vine să le mușc. dansez. încă dansez. citesc în sălile de așteptare. călătoresc cu diverși. lumea se împarte între călători.

ce să-ți mai spun. a fost toamnă. a trecut. iarna închid ochii și nu mai respir. vreau să treacă. mi-ar prinde bine un cântec de la tine. aș respira puțin din căușul palmelor tale roșii de frig.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!