poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1980 .



stilourile sau arta de a scrie frumos
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [dea92 ]

2009-10-17  |     | 



Atât instumentele de scris pe care le folosim zi de zi cât și felul în care scriem spune multe despre personalitatea,ocupația sau aspirațiile noastre.
Arta de scrie frumos este sinonimă cu stiloul.Știți că inventatorul tocului rezervor a fost un român,Petrache Poienaru,care a primit brevetul francez în 1827.
Pentru a alege un stilou de calitate trebuie să cunoaștem câteva aspecte pe care ar trebui sa le ia în seamă un doritor:o peniță prețioasă,o formă delicată și urma fină de cerneală,nu ar fi rău și o marcă celebră.Recomandarea de aur pe care o fac cunoscătorii este aceea de a nu cumpăra decat după ce încearcăm personal stiloul.Acesta trebuie sa aibă forma,greutatea,tăietura peniței potrivite felului în care scriem sau să se"asorteze" cu personalitatea sau ocupția noastra.
Nu știu la ce vă gândiți voi dar eu când privesc un stilou îmi apare in fața imaginea unui profesor care se pregătește să așeze o nota în "oglinda clasei"sau un copil ce abia a pășit pragul școlii și care face primii pașii spre a învăța alfabetul.Un pix mă duce cu gândul la un adolescent grăbit pe când un creion îmi aduce în minte un student la o facultate cu profil real.
Modul în care scriem este influențat de felul nosru de a fi.Un scris dezordonat ascunde o persoana nehotărâtă,grăbită,impulsivă pe când un scris ordonat dezvăluie o persoană calmă,calculată și responsabilă.
Să nu uităm și de zicala:"Cine scrie curmeziși te iubește pe furiș,cine scrie într-o parte de dragoste are parte!"



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!