poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4165 .



Promiscuous învățământ...
eseu [ ]
Nu este Băse' ca Blairu și Dermata nu-i ca Airu'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-10-07  |     | 



Despre o femeie care este nevasta unuia și se culcă cu altul se spune în popor că este cam curvă. Dacă mai și declară că n-are prea multă carte, este o curvă proastă.
Președintele Băsescu, care și-a câștigat locul la Cotroceni datorită pactului cu PNL și care acum iubește la nesfârșit PSDR-ul, președintele Băsescu care declară că a fost un elev și un student mediocru...ce este el ? Evident, președintele României.
O țară nu poate fi mai "brează" decât primul ei ales. Președintele nostru, chintesență a votului "popular" ar fi un bun administrator de bloc. Putem să facem cu toții acel exercițiu mental- să ni-l închipuim pe Băse' în pantaloni de pijama, cu un maieu cam scurt care lasă să i se vadă burta păroasă- gratulându-i pe locatari că "ei este proști". Nu și președintele nostru. De la el află tinerii că nu e mare chestie să înveți, că totul e să te descurci în viață. Chiar dacă minți și înșeli încrederea oamenilor.
Învățământul universitar în România...hmmm. Unii afirmă că este de proastă calitate. Că universitățile românești nu sunt printre primele 300 de universități din lume.
"Lumea noastră e ca noi/Îi simțim din plin văpaia..." spunea în urmă cu ceva vreme Păunescu. Cam așa e și cu învățământul universitar.
Dar președintele ? Cât e președintele ? ar putea întreba cineva. Păi președintele este cât este- și nici nu ne-ar interesa prea tare aici dacă nu s-ar băga în ceea ce nu-l privește. Majoritatea oamenilor sunt elevi mediocri. E pur și simplu o chestiune de statistică. Dar când ești președinte și te lauzi cu asta nu-ți mai rămâne decât s-o auzi pe Neli Furtado cântând "Promiscuous boy". Și când ești președinte și nu ai un grup bun de consilieri- pentru că ești cel mai deștept și cel mai bun și singurul luptător cu sistemul ticăloșit- îți vine să cânți "Lasă-ne, lasă-ne".
De curiozitate am încercat să fac o comparație între președintele nostru și prim-miniștrii britanici din 1970 încoace. Chiar dacă erau de origine mai umilă- cum a fost H.Wilson și Major- cu toți excelau în ceva. Cu toții au fost elevi buni- au avut hobby-uri extrașcolare (Blair- un elev excelent- a făcut parte dintr-o formație rock).
România devine o țară din ce în ce mai plictisitoare atunci când niște derbedei (Nae Cațavencu era pe lângă ei un exemplu de cultură și bun simț) pot să-și dea cu părerea despre orice. O recentă emisiune a Realității confirmă acest lucru.Dragul de G.B. și intelectualii. Președintele și învățământul. Suntem ceea ce suntem.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!