poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2319 .



Despre fericirea speciei umane
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [leontin ]

2009-03-17  |     | 



e vorba despre plictis, despre cum omul își caută stimulatori satisfăcători.cum viața nu-i oferă suportul necesar stimulării intelectului și nici măcar a senzorialului . cum anumite instincte sunt suprimate și refulează în altele . cum violența a devenit posibilă doar în galele unor sporturi și în rest ea este înafara legii, fiind condamnată pe toate căile posibile. cum furia este dovada unei lipse de educație, de nestăpânire.
arta de pâna în secolul douăzeci nu a făcut decât să redea experiența trăirilor reale. emoțiile pe care omul le simțea cu întreg trupul erau trnscrise de intelect în artă. era o armonie perfectă . o continuare a antichității. Wilhelm Tell a lui F. Schiler e un bun exemplu al unei asemenea arte.
idealizarea prin democrație și drepturile omului neagă condițiile realității. apare un așa numit patetism al realității pe care ne-o creăm . dislocarea minciunii din adevăr pare să ne mutileze imaginația și sacrul din noi. nimic nu e mai elocvent decât știința care neagă orice religie. tot ce e știință profanează universul pe care îl lasă în grija nimănui.se pare că Emanuel Swedenborg a ajuns la aceeași concluzie după ce a renunțat la știință, acolo unde era cea mai mare autoritate a vremii. și marele matematician rus Grigori Perelman care în 2006 a refuzat medalia Fields pentru matematică a ajuns la aceeași concluzie, după ce a declarat că a fost dezamăgit de matematică și de matematicieni. să nu uităm că matematica este "regina științelor" , după cum Gauss însuți afirmă.
soluția?un secol douăzeci și unu al religie. doar așa vom continua spiritul antichității .

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!