poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 149 .



învățături călăuzitoare
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-01-18  |     | 



cu deplină și înțeleaptă responsabilitate sfătuiesc pe toți cititorii mei să își procure Cartea Cărților respectiv Noul Testament. construiește în cititor o lume spectaculoasă , un univers al cunoașterii plin de vrajă și mistere ,din ea s-au inspirat toți gânditorii lumii. este plină de învățături călăuzitoare pe drumuri de lumină pentru ca cel care le aprofundează să nu rătăcească în multitudinea
de orizonturi pline de umbre și întuneric, pline de capcane și de labirinturi.
am plâns pentru patimile mântuitorului nostru Iisus Hristos menționate în Biblie de către apostoli, am înțeles că sacrificiul suprem făcut de El privește întreaga omenire de la începuturi și până la sfârșitul veacurilor, am înțeles că și pentru mântuirea mea s-a lăsat răstignit pe cruce.

învățăturile noului Testament au făcut din mine un gânditor profund, au generat o calitate specială a vieții mele care s-a reflectat și în familie și în cercul meu de prieteni și în universul meu existențial.

oamenii de când se nasc și până la moarte emit judecăți privind oamenii din familie, privind pe cei cu care se intersectează și interacționează cât și din lumea înconjurătoare. din păcate calitatea gândurilor este îndoielnică, este un soi de bârfă care nu respectă realitatea, adevărul în profunzimea lui.
Iisus Hristos ne spune să luăm aminte pentru că, cu aceeași măsură cu care îi judecăm pe oameni cu aceeași măsură vom fi judecați, ne sfătuiește să fim toleranți și iertători cu cei care ne greșesc pe parcursul vieții.
o sintagmă din rugăciunea Tatăl Nostru spune '' și ne iartă nouă greșelile noastre precum iertăm și noi greșiților noștri'' este o formulă matematică chimică și care deschide calea spre universul cunoașterii fizic și metafizic, respectiv dacă nu iertăm nici noi nu suntem iertați și povara gândurilor negative nu ne lasă să pătrundem cu luciditate în lumea cunoașterii lui Dumnezeu.

eu nu mi-am propus să judec lumea în care trăiesc, dimpotrivă o analizez să o înțeleg să văd ce este bine și ce este rău în ea, să văd ce pot schimba eu cu gândirea iluminată permanent de spiritul Hristic.
am publicat douăzeci și două de cărți pline de experiențe cu un optimism palpabil și benefic, și le-am împărți gratuit,
am împărtășit cu lumea grijile dar și speranțele mele într-o lume mai bună mai frumoasă.
credința moștenită de la părinții mei m-a purtat clipă de clipă pe urmele lui Hristos în oameni, l-am văzut trădat, vândut, răstignit pe crucea păcatelor dar l-am văzut și într-o multitudine de chipuri luminoase fericite împlinite .viața mea este plină de bogății ale cunoașterii universale ancestrale.
cu toată ființa mea vreau să fiu o sursă de fericire și de succes pentru divinitate.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!