poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 177 .



reflecții în lumină
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-01-15  |     | 



poporul român nu încetează să mă fascineze. majoritatea românilor traversează vremuri grele, nevoile de confort sunt tot mai mari, s-au înmulțit, viața este tot mai scumpă, dar românii fac haz de necaz, inventează bancuri, glume, povești, unele dintre cele mai trăsnite altele pline de fantezie, dar toate stârnesc râsul și dau destul de mult de gândit. românii cred că îl amuză și pe Dumnezeu. umorul românesc este recunoscut peste tot în lume, și produce apreciere, admirație.
românii vor să vadă cumva partea plină a paharului, lucru care este foarte important pentru ca să nu dezvolte la scara largă, dezechilibrul psihic, depresia, anxietatea. generații nenumărate au crescut și s-au format în mare parte, cu basmele românești scrise de personalități marcate ale spiritualității, începând cu Mihai Eminescu, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Petre Ispirescu, Ion Luca Caragiale ,scrieri care sunt pline de de înțelepciune sunt pline cu exemple de forme de luptă între personaje ale binelui cu cele ale răului, și toate au un final fericit. moștenirea spirituală strămoșească a romanilor este incomensurabilă. sunt televiziuni care au în program emisiuni de umor, de divertisment gândite ca să ridice cât mai sus moralul românilor. încă din secolul trecut
s-au înființat tot felul de cluburi sportive din mijlocul cărora au ajuns pe podiumuri mondiale mai multe personalități, sunt nenumărate federații de arte marțiale unde români chiar de la vârste mici învață să se apere să-și dezvolte fizicul dar și psihicul psihicul prin cursuri de yoga, de reiky, de jiu jitsu, de culturism de fitness.

de asemeni sunt cluburi de dans unde români învață să danseze, tango, vals, disco, să se perfecționeze în dansuri latine. toate au scopul precis să îi facă mai fericiți, mai senini mai împăcați cu soarta chiar dacă traiul lor este sub limita decenței a modestiei.
cel mai mult mă impresionează faptul că din puținul lor românii donează de ani întregi pentru organizații de întrajutorare a popoarelor sărace din Africa de Sud, donează pentru ajutorarea copiilor care necesită operații costisitoare în occident. donează pentru reconstrucția caselor după dezastre naturale ca inundații, incendii, donează organizațiilor care se ocupă cu procurarea de alimente pentru cei foarte săraci, românii învață tot mai mult să dăruiască să fie generoși , pacifiști demni de rădăcinile strămoșești, demni de glia care le-a fost casă, masă, școală, Mamă.
strămoșii românilor nu au generat războaie nu au invadat alte popoare au luptat sub formă de apărare în spațiul Carpatic nu ca să cucerească alte teritorii.
astăzi romanii cuceresc lumea întreagă prin spiritualitatea plină de credință în divinitate.
hărnicia românilor a impresionat populația țărilor din occident cu realizări fenomenale în toate domeniile.
este adevărat că progresul, bunăstarea tuturor românilor se produce cu pași mici dar sunt siguri, ireversibili. sunt certitudini că am pornit pe drumuri de lumină și fără obstacole.
Dumnezeu îi iubește pe români, România a devenit centru universal al spiritualității.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!