poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3831 .



Chiar dacă pleci "poporul" te vom iubi meru.
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Viespea ]

2011-10-02  |     | 



-Iată că și vara este aproape de sfârșitul ei și Gustaf nu a avut în ciuda tuturor eforturilor lui nici un loc aparte doar pentru el,find condamnat la 22 de ani de restaurare a palatului.
o întîmplare sau o întrunire însemnată cu toate că mesele de la palat nu au mai încetat.
Vizitatorii fac popas dar nimeni nu-i aduce o bucurie. Dacă i sa luat jucăria,curtezana sufletului o mulatră supusă și iubitoare ca o eșarfă de mătase în jurul gîtului celui istovit de jugul căsniciei nepotrivite, acum amenințată de la toate colțurile de tabara legistă.Îi e frică, ne e frică.
Este Tîrgul de toamnă, zice Dar nu aude nici un sunet ,se întoarce și nu văde nici un clipit.
Aceasta este tot ce am putut vedea in spatele meu?zice dezamăgit,Poate e zi greștă.
După ce mica nobilime și ce-a gazdă și-au spus la revedere și s-au grăbit care încotr-o mai repede în jos tăind larg scarile salonului..
Nu sunteți mulțumit de unul singur sau de mai mulți dintre ivitați? Nu am nimic.Nimic,dacă nu ar fi ceva între ei, decît acea hărțuială de a fi prieteni nedespărțiți ca să aibă zilnic ocazia să o jignească pentru că este prințesă...Zice gardei de onoare , scurt.
Am fost neconsolată zice într-un tîrziu mama doamnă. Pretendentul Soț a vorbit mult la fericirea ei, dar mai clar decât cuvintele a fost dorința lui clară pentru un Suppe Royal și vorbe de suflet care nu le-a primit nicodată la cei șapte ani deacasă,este o haimana după venituri prenupțiale prin N.Y.
Gustav respiră adînc, mirosi venind din parc din întuneric un aier proaspăt învelit cu un parfum exotic...poate era aievea poate îl mai păstra încă atît de viu în amintirea simțurilor.
izolat Armata Corpului dublu rănită profund a plecat fără să spună salutul de la revedere.
Dar cui îi păsa?În pași repezi se descătușează și el de familia regală dînduse liber poporului , muzica si conversație sunau frumos seara pe faleza orașului de insulă venețiană cu zumzet de dălți subterane lovind la unison.Se lucrează în construcții zi și noapte,-constructur ar fi dorit și el să fie dar nu a fost să fie așa a trebuit să fie rege să de-a speranțe poporului care îi mulțumește neîncetat.
deși nu toată lumea a crezut așa.
Acum se întreba dacă acest lucru Luna ar putea mai târziu după o jumătate din orice fi o parte a fostei iubite,care să-l cheme!
Și ceea ce este și cazul cu divinăție prevestită de magistrat. Gîndul îi va fi acolo aievea.chiar dacă nu răspunde.
Dece s-o fi bîlbîind în replici și amăgirii alături de o consoartă manipulativă cînd ar fi putut fi fericit fără compromisurile din greșelile tinereții.
Viață la care ar fi avut tot dreptul să fie fericit.,fără sacrificii.

2011-10-02
Stockholm
Diana Jeflea.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!