poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3922 .



netimpul de sub tiraniile vanităților
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2011-09-10  |     | 



Foarte multi din actualii gânditori ai lumii au afirmat o completă răsturnare a valorilor a ideologiilor, itinerarele filozofice au ajuns nu doar în labirinturi gnozice, sunt copleșite de contraste și contradicții izbitoare.
este vremea paradoxurilor iremediabile ?
atunci fără dubii lumea actuală are mai multă nevoie ca niciodată de Mesia, știut fiind faptul că toate societățile pe parcursul istoric au invocat energia divină pentru restaurarea ordinii firescului.
un gânditor tenace pasionat de magistralele istorice cu sigurantă a constatat că umanitatea a fost condusă de tiraniile unor vanități. aproape toate s-au soldat cu oprobriul societăților din păcate târziu când insuportabilitatea chaosului a generat pierderi colosale de vieți omenești și de resurse.
ideologiile capitalismului de pildă se confruntă cu mari crize morale și colapsuri economice întrucât ele s-au format pe mize sălbatice- generate de vanități exacerbate.
un individ ori cât ar fi de prost este posibil ca să primească de câteva ori și laude nu doar critici și respingeri ale comunității din care inerent face parte. parlamentul lupilor a rechinilor a tuturor sălbăticiunilor adunate in guvernările de pină acum nu sunt demne de nici o laudă mai idioate de atit nu se poate, au dus patria si neamul la gura mortii, au dispărut toate energiile morale si spirituale parcă toti masteranzii sociopolitici sunt hipnotizati să tacă, oricum vocile lor ar fi acoperite de zgomotul asurzitor al trimbitelor tiranilor. nu vedeti că nu vor să mai plece de la putere, nu vedeti că desi la referendum 80% dintre romani au votat pentru un maxim parlamentar de 200 de senatori si deputati nu vor să cedeze.
s-au imbolnavit si de cleptomanie si de paranoia puterilor nu mai pot fi vindecați nu mai pot fi inlaturați, ce e de facut sa mai respiram si noi idealuri si nu rosturile sclaviei moderne. muncim pentru trintori, pentru țigani, pentru tiranii vanitoi și morbizi, pe deasupra ne imprumutam la bancile mondiale sa devenim sclavii puterilor pe incă 2000 de ani. inacceptabil și totusi nu știe nimeni ce e de facut?
am luptat la revolutie să scăpăm de 2 dictatori și ne-am procopsit cu 1000, pe deasupra mai suntem zeciuți și de biserica handicapată, care are si ea tiraniile ei mai profunde mai periculoase-efectiv interzice prin ideologiile ei toate căile de a cere drepturile de a fi revoltat acoperind marile motivații ideologice autentic evolutive cu prejudecăți- atacuri metempsihotice agresive asupra iscusintei sistemelor de gindire
oprindu-mă cu analiza la traseele pe care societatea românească le urmează, la un mod între hai hui și degradant-continuu mă mir cum de au ajuns milioane de români cu statut istoric de oameni harnici, veseli, să cerșească de la bandele de țigani, de cămătari, fărime de trai. de la vrajitoare inculte și total limitate așteapta decența motivațiilor de a mai râde din când în când între cei dragi.
dezavuez idea de a profeți de dragul unei publicități peste timpuri, dar sunt de acord cu semnalele de alarmă care s-au tras pentru a trezi societatea la discernământ, la curățarea/ disiparea avalanșelor de mizerii care strivesc orice sursă de curat de omenesc.
cum de sunt atât de bogați niste indivizi( citeva mii de politicieni) care nu au făcut nimic demn de apreciat nicidecum de laude și osanale. nu au pus umarul la nici o meserie profitabila, la nici o construcție pe terenul patriei in afara de cele personale care tisnesc din saracie nationala- ca niste palate decorate cu cele mai scumpe capodopere ale ingeniozitatii stiintifice si artistice.de ar fi numai atiti cei care sorb din truda dulce romaneasca....
150.000 de popi + 3.000.000.000 de tigani+ 500 de senatori+ nX din administratia publică= este egal ( posibil cit de curind) disparitia românilor ca societate inaintemergătoare intrucât la cei amintiti se mai adaugă si aproape un milion de unguri despre care nu putem afirma ca ofera respect si iubire patriei câta vreme se vor/ se simt ca făcând parte din statul vecin ungar.sunt cunoscute manevrele de a se constitui stat in stat, sunt cunoscute tertipurile de instigare la dezbinare si nu la trai armonic.dacă ceva decent se mai resimte în societatea românească este pentru că prin intrarea în statele U.E suntem observați, însă parlamentul european nu intervine asupra felului în care este condusă și orientată societatea....sunt discutabile/interpretabile in zeci de variante si compasiunile privind lipsurile cu care se confruntă.
admit că sunt uneori necesare rolurile de tragicomedie pentru a scoate în atentia publicului amator fenomenele contrastante paralele cu normalitatea, admit că principiile creștine autentice diferențiază, distanțează omul modern de individul sălbatic/ tribal, însă nimeni niciodată nu îmi va putea impune starea de complicitate la jaful, tâlhăriile, degringolada societății. sunt dependentă de onestitatea străbunilor care s-au jertfit pentru a apăra interesele națiunii pentru a implementa societătii drepturile suverane. am admis să fie ajutate clasele sociale nefavorizate dar constat ca neluind atitudine le-am transformat cu si cu voia mea in viespi si trintori, de ce să mai facă eforturi de progres dacă primesc totul de-a moaca.
privesc la satele romane- multe case unde locuiesc bătrini se prăbusesc pentru că pe ei nu ii mai apără nimeni, nimeni nu le inlătură tristețea dramelor prin care trec desi au muncit 70 de ani poate mai bine zi de zi oferind natiunii belsug de roade ale pamintului. in contrast izbitor privesc la palatele tiganilor care au tilhărit jefuit patria, mai pretind si ajutoare desi curtile lor sunt pline de masini scumpe dar si de materiale de contrabandă. există printre ei unii care au talent în a produce ceva, dar nu sunt înregistrați în sistemul muncii cu rol precis de contribuabil la stat cu statut de autorizatie se poate păcăli fiscul foarte bine.de pildă, manelistii si lăutarii ( citeva mii) cistigă fiecare intro seară cit un inginer in 3 ani dar nu plătesc impozite juste. autorizatia de producător artistic ori de niscaiva ceva, fie lingură, tinichea , tuci ori găleată este un fel de hirtie care dovedeste politiei că individul nu-i chiar terchea berchea desi materia de prelucrare a produselor este indiscutabil furată din codru si fabrici create de acest popor care a atins absolutul indurărilor dar și a generozitătii unice in lume.
politicienii i-au favorizat pentru ca au avut nevoie disperată de voturile lor multe milioane . le-au asigurat continuitatea suntem astfel sufocați de mizerii nedreptăti neajunsuri- dar noi nu stim acest lucru fiind hipnotizati de tiraniile vanitătilor monstruase- suntem atit de iluzionati de frumusetea capitalismului incit cu jungla foarte aproape mai putem spune- scapă cine poate. piliticienii le-au creat statut cu rege si imparat la plural chiar, cu bulibasii conti si baroni, nu plătesc nici curent nici gaze nici lumină, nici apă curentă nici nu dau cuvenitul ort cind vre-un roman moare ingropat in datorii. ei sunt alesii etniei cu te miri ce pozitie de fortă care mie imi inspiră numai si numai teroare meditind la fizic dar si in metafizic. au niscaiva reprezentanti in parlament care fac pe marii intelectuali insă n-au etalat nici un interes demonstrabil să se implice pentru anihilarea nedreptatilor crase generate de această nelume ce a generat un netimp ca o imensă gaură neagră in univers care devoră tot si aici dar si pretutindeni unde sunt lasati in libertatea lor de expresie. asta da iluzionism de spectacol, asta da vrajitorie ar spune un tigan jubilind in postura de mare vrajitor- bine ma napircilor dar pe mine nu m-ati vrajit si voi lupta să vă văd in genunchi pe bune, pentru că vine cu adevarat noul Mesia al timpurilor moderne cu toate rezonantele virtutilor a inzestrarilor cu vocatii si talente de producatori. este limpede pe ce cale am ajuns sa fiu agasată de niste vrajitori - imi tot trimit mesaje pe mail să mă anunte că deasupra capului meu sunt niste energii foarte intunecate dar ii anunt că nu mi-e teamă nici de balaurul cu o mie de capete- nu imi este teamă de moarte am calcat peste ea de citeva ori in acesta viată sfidindu-i nelegiuirile si negreala inspiratiilor.
trintorilor le stă bine in stradă la cersit si accept că asta este pozitia multora dintre tigani de a sta la mila romanilor harnici, devotati divinitatii, mari mestesugari si in timpuri mai lacuniare, optimisti suverani ai voințelor proprii. trintorii țigani să facă bine să stea la mila U. E ca este bogata romanii sunt maxim sărăciți ii intrețin deja de citeva sute de ani, dar s-au inmulțit ca sobolanii si nu mai pot fi opriți de la extinderea masivă in societatea romanească- măcar dacă ar iubi munca, măcar puține dintre principiile moralei să aplice, măcar bunul simț să se oglindească in sudoarea muncii la intelectualii etniei- capabili să le creeze programe/contracte de atragere a fondurilor europene de integralitate in globalitate. ce luminate minti pot sta să privească cum neamul de sorginte minuieste topoare si cutite să taie miinile si capetele binefăcătorilor pentru ca vor mai mult, pentru ca vor sa fie jupini prin manevre de inspăimintare cu scandal pe deasupra televizat dacăse poate- pentru că vor să sădească pe toate căile romaniei simburii terorii- blestemati să fie cu tot neamul lor- este vremea ca lumina să inunde intunericul si nu invers-este semnul pe care ni-l arată cerul/divinitatea de 2 ani si care este observat de toti satelitii treji ai umanitătii.

este un drept suprem care trebuie implinit fără bilbiieli politice- pensionarii romaniei după 35-40-45 de ani de muncă să se bucure de prețuirea si respectul politicienilor primindu-si pensia intreagă si nu zeciuită de zeci de ori- politicienii ar trebui să stea de pe acum in genunchi la mila lui Dumnezeu că nu este locul de tolerat la nesfirsit nemernicia /nimicnicia lor, mai grav de atit nu se poate. au generat genocidul neamului pe zeci si sute de de trasee ideologice care duc toate la certitudinea ca folosesc limbajul de lemn >>> necuvintele >>> nelezind starea definită a animalului- ci articulind căderea omului in animal stare ilustrată prin versuri cu blindețe sacră cu har de vizionar de poetul magistral Nichita Stanescu.
- emisiunile de culturalizare si informare sunt si ele hipnotizate? prea multe manele cu tot atitea chitchuri si dezbrăcăciuni. Desteaptă-te Romane este un imn nepotrivit dacă aproape tot poporul este adormit sub hipnoza intunecată a tiraniilor vanităților cu veleități de vrăjitorii.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!