poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3172 .



Femeie versus Barbat
eseu [ ]
razboi sau pace

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Oanara ]

2010-05-12  |     | 



Sunt mituri impamantenite din mosi stramosi cum ca soarele nu se intalneste nicioadata cu luna iar pisica si cainele nu se inteleg niciodata, credem cumva cu tarie toate astea pentru ca asa ne-au fost transmise de inaintasi si le dam drept exemplu de incompatibilitate sau neputinta.

Insa, in realitate, am vazut fiecare macar o data in viata luna si soarele impreuna pe cer sau un catel stand linistit langa o pisica.
La fel femeia si barbatul
Par sa se"razboiasca" dintotdeuna, cum ca..barbatul e porc si femeia..usuratica, ca unul ar fi de pe Marte si celalat de pe Venus.E drept, avem anexe sexuale diferite,hormoni diferiti.
Insa,
sunt femei de cariera asa cum sunt si barbati de cariera, sunt femei casnice asa cum gasim si barbati in concediu pentru ingrijirea copilului, femei care fumeaza, barbati care fumeaza,unele femei inseala, plang, sufera, gatesc, insa la fel si unii barbati inseala, plang, sufera sau gatesc.
Toti aveam in noi si rai si iad, nu suntem niciunii mai buni mai,drepti, mai asupriti sau mai rai, femeia naste, barbatul este stalpul casei, fiecare avem crucea noastra de dus, suntem un intreg sau cel putin am fost, pana sa inceapa lupta suprematiei sexului, nascuta din dorinta de putere sau din narcisism.

De ce tinem neaparat sa ne impartim in doua tabere?
De ce vrem neaparat sa ne separam cand ar trebui sa formam un intreg cand suntem un intreg , cand doar impreuna putem trai impliniti si doar impreuna putem da viata?

De ce ne separam voluntar in doua tabere si apoi "ne plangem" ca nu ne putem intelege si ca nu putem rezona impreuna ? iar lucrul asta se intampla nu numai in general,nu este mediatizat numai in carti, reviste, televiziune ci se intampla implicit si la nivel individual cateodata, in propriile camine cand vedem in el/ea o alta specie.

Suntem oameni, oameni buni!!Tot o apa si un pamant!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!