poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5006 .



Curiozitatea depășete frica
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Aggelos ]

2009-07-10  |     | 



Nu știu dacă este un sentiment sau pur și simplu așa ne dicteaza inima. În principal frica se datorează faptului că nu cunoaștem lucrurile de care ne este frică. Dacă fugim mereu și nu ne asumăm puțin din curajul pe care îl avem în noi, atunci ne putem pierde într-un ocean de temeri iar atunci frica învinge. Acest lucru nu înseamnă neapărat că suntem lași, doar caă nu suntem pregătiți pentru a ne învinge temerile. O teamă oricât ar fi de mică o putem învige cu puterea minți și a sufletului. Dar trebuie să existe un element pe care trebuie doar să îl găsim în adâncul sufletului nostru căci el există. Doar cu ajutorul acelui element care face parte din noi putem învinge frica. Acel element poarte numele de "curiozitate"
Curiozitatea este de cele mai multe ori atât de intensă încât dorim să aflam cât mai multe lucruri despre noi, despre ceilalți și despre lucrurile și lumea care ne înconjoară, despre ce simt ceilalți și despre temerile lor încât ne face să uităm să ne cunoaștem pe noi inșine și să ne analizăm din fiecare punct de vedere al existeneți noastre. Uneori ne este frică să ne descoperim cu adevărat, căci dacă ne gândim bine în spatele unui chip dur si un comportament violent se află o persoană sensibilă și care uneori suferă sau in spatele unui chip angelic si pașnic se află o persoana vicleană și dornică de razbunare. Oare această curiozitate ne alimentează frica sau frica alimentează curiozitatea? Prin câteva gânduri, emoții și sentimente am vrea sa învingem frica, dar nu suntem destul de pregătiți să învingem frica deoarece nu o cunoastem destul de bine. Deși curiozitatea de a învinge și de a depași momentele critice din viața noastră este mare. ceva din interiorul sufletului și al minții noastre ne spune să nu ne aventurăm, nu înainte de a cunoaște frica, dar câteodată facem exact invers.
Ajungem într-un moment al vieți în care curiozitatea și frica s-au săturat una de cealală și una din două va trebui să acționeze. Bineînțeles dacă suntem cu adevarat pregatiți să ne înfruntăm frica, curiozitatea ne va ajuta dar dacă ne este in continuare frică, curiozitatea dispare și doar atunci putem spune că suntem lași, că nu avem curajul de a lupta, că lasăm viața să trecă pe lângă noi fară să facem nimic. Dar între curiozitate și frică intervine și responsbilitatea. Trebuie să fim realiști și trebuie să ne gândim că din moment ce ne-am învins frica suntem responsabili pentru acțiunile noastre.
În concluzie dacă suntem pregatiți să ne învingem temerile curiozitatea ne va ajuta și ne va ridica dar dacă frica învinge curiozitatea toate temerile vor rămâne pentru todeauna și trebuie să ne resemnăm că poate chair suntem lași și că nu avem puterea de a lupta iar acest lucru înseamnă că vom putea cădea la nesfârșit în temeri.
Învață să lupți căci nu ai nimic de pierdut, învinge-ți frica și te vei simți mai liber, întotdeauna ascultă ce îți dictează inima și nu îți fie frică. Totul are o rezolvare și orice ar fi mereu vei ajunge la capătul tunelului unde va străluci o stea, STEAUA TA!


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!