poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3717 .



Intensivare a discuțiilor pe teme economice și sociale
articol [ Presa ]
Cinci secvențe din viața și mass-media germană (19)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2006-05-07  |     | 



Analiza psihologică este o „știință“ care se ocupă cu conflictele inconștiente. Sigmund Freud este părintele acestei metode de terapie a oamenilor cu probleme psihice. S-a născut la 6 mai 1856. Studiul de medicină l-a început în 1873 și în anul 1881 a promovat, deci după 8 ani. „Gute Arbeit braucht Zeit. – O muncă bună necesită timp“, spune un proverb german. Astăzi experții încearcă să găsească o punte între psihoanaliza lui Freud și neurobiologia. Despre sensul sau nonsensul, eficacitatea sau ineficacitatea analizelor lui Sigmund Freud s-au dus deja multe dispute. Oricum, casnica lui a constatat foarte simplu că numărul doamnelor care și-au luat viața după ședințele de tratament la stăpânul ei a fost ciudat de mare. Freud a murit la 23 septembrie 1939. . . . . . Când naziștii i-au ars cărțile (1933) Freud a constatat foarte sobru: „Ce progrese facem! În evul mediu m-ar fi ars, în zilele noastre se mulțumesc cu arderea cărților mele.“

Trei cuvinte, trei comentarii scurte date de Günter Verheugen (62), comisarul UE responsabil pentru resortul „Industrie și Intreprinderi” și vicepreședintele Comisiei Europene, toate apărute în ziarul economic AKTIV. 1.) „Eurocratul” este un mit. – La comisia UE din Brussele lucrează 22.000 de oameni. Câțiva mii dintre ei se ocupă numai cu traduceri. 2.) „Întreprinzător” – Curajul de a prelua răspundere de întreprinzător este în Germania prea puțin dezvoltat. Asta nu este un fenomen economic, ci cultural. 3.) „Chineji” – Temeria că China o să domine lumea este o prostie. La ora actuală economia Chinei are puterea celei italiene. + + + + + + Înlăturarea temerilor este o specialitate a politicienilor din lumea întreagă.

Profesorul Meinhard Miegel este șeful Institutului pentru Economie și Societate din Bonn. Iată două teze ale domniei sale dintr-un interviu dat ziarului AKTIV. 1.) Prețul forței de muncă trebuie adaptat celui de pe piața mondială. Acest lucru se obține prin prelungirea timpului de lucru, fără mărire de salar. 2.) Oamenii trebuie să muncească până la o vârstă mai înaintată, dar cu o intensitate mai redusă. + + + + + + Ceea ce fac politicienii și intreprinderile din Germania este chiar contrariul acestor teorii. Se ridică vârsta de pensionare, dar în același timp se majorează și timpul de lucru pe săptămână.

„Până începe ziua” se numește romanul lui Aharon Appelfeld.NEUE ZÜRCHER ZEITUNG a publicat o recenzie a romanului. Cititorului i se oferă o dramă de renunțare la credința iudaică și a asimilării protagoniștilor de o societate creștină. „Lumea lui Appelfeld este o realitate mitică în care fiecare propoziție transpiră în mod catastrofal istorie, dar care nu se poate încadra în perioade istorice.” Romanul este tradus „formidabil” de Anne Birkenhauer din limba ebraică în limba germană, afirmă recenzentul Andreas Breitenstein. Aharon Appelfeld s-a născut în anul 1932 în Bucovina. Într-un interviu cu același ziar scriitorul a vorbit despre o vizită efectuată la Cernăuți: „Înaintea războiului au trăit la Cernăuți până la 60 la sută evrei, cei mai mulți au vorbit germana. [...] Mail mult chiar. A fost o religie. În locul limbii evreiești – limba germană, muzica germană, literatura germană. + + + + + + Și pe acești oameni Hitler și acoliții săi i-au omorât ca pe niște șobolani.

Kenneth Rogoff este economist la Universitatea Harvard și ferm convins că „nu există dubii asupra împărțirii nedrepte a bunăstării”. Într-un interviu cu magazinul DER SPIEGEL a anunțat că „acest capitalism desfrânat nu va putea supraviețui din punct de vedere social”. În următorii cinci ani se vor produce puternice încordări sociale, avertizează specialistul american. + + + + + + În ultimul timp se poate constata o intensivare a discuțiilor pe teme economice și sociale în mass-media germană.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!