poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3064 .



Pe scurt
articol [ Cultura ]
Într-o săptămână germană – 8

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-02-20  |     | 



Dr. Markus Günther este redactorul șef al cotidianului AUGSBURGER ALLGEMEINE. Contra unei puternice mișcări împotriva celibatului, la care sunt obligați preoții catolici, domnia sa a scris un articol în care apără această formă de viață din biserica catolică. Discuția se poartă în Germania de ani de zile – pe fondalul unei crize de preoți tot mai accentuată. 80% dintre credincioșii catolici din Germania pledează pentru o căsătorie a preoților catolici. Numai papa de la Roma și cardinalii din anturajul lui nu prea mișcă din urechi în această problemă care ar putea să devină una de viață și de moarte pentru biserica catolică.

Noul roman al lui Richard Wagner (*1952, Lovrin/Timiș) este în librării. Titlul sună oarecum curios, dar potrivit pentru acțiunea „construită” a romanului: Belüge mich (Minte-mă). Un critic literar la postul DEUTSCHLANDRADIO a vorbit despre o lucrare cu un „țesut de relații în care se iscodește, se minte și se denunță”. Acțiunea romanului se desfășoară în România.

LaBrassBanda se numește o formație de suflători bavarezi care printr-un stil original interpretează muzica de fanfară într-un mod foarte lejer și poantat. O batjocură fină a muzicii populare face parte din caracterul acestei muzici, însă fără un ton denigrator sau chiar jignitor. Cântecele sunt cântate în dialectul bavarez. Trompetistul Stefan Dettl este șeful acestei trupe, plină de haz și voie bună. Recent a declarat într-un interviu: „Dialectul bavarez - asta pur și simplu sunt eu. Când trebuie să prezint pe scenă un program în limba germană cultă sunt necrezut de nervos și corporal nu mă simt deloc bine.”

Prof. Dr. Gwénola Sebaux de la Université Catholique de l’Quest din Angers/Franța lucrează la o lucrare de abilitare, în care va încerca să formuleze o comparație cultural-sociologică între germanii rămași în Banat și cei emigrați în Germania. Omul de știință vorbește pentru prima oară explicit despre „germanii bănățeni” și nu despre „șvabii bănățeni”, scrie BANATER POST, ziarul șvabilor bănățeni, stabiliți în Germania și Austria.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!