poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5692 .



Plagiatul pe net
articol [ Polemica ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ada cartianu ]

2005-07-31  |     | 



Dragi utilizatori ai poeziei.ro, m-am gandit sa ridic problema plagiatului pe net avand ca exemplu o experienta personala. Cu un an si ceva in urma, cineva care se dadea drept o cunostinta de-a mea a publicat pe un alt site cafeneaua.com niste texte care imi apartineau dar, folosind totusi numele meu. Intrebarea mea a fost,"unde e plagiatul?" De acolo s-a iscat o nebunie de care eu am luat cunostinta din intamplare cateva luni mai tarziu si, bineanteles, m-am adresat administratorului de site incercand sa aflu ce se intamplase avand in vedere ca am fost insultata pe nedrept. Moment in care insultele nu au incetat:)) si mi s-a repetat in fiecare mesaj ca X m-a plagiat folosind numele meu.:)))))))
Concluzia mea a fost ca, evident nu poate fi vorba de plagiat atata timp cat numele meu a fost folosit si s-a specificat ca textele erau scrise de mine. Insa, ma intreb care e dreptul de autor pentru textele pe care le afisam pe net fara sa platim pentru dreptul de autor? Care e diferenta intre "adacartianu plagiator" si "textele ii apartin persoanei Ada Cartianu"? sa nu va umfle rasul, este doar citat din ceea ce s-a scris in "apararea mea" pe acel site si din care mi-am dat seama ca unii nu cunosc ce inseamna plagiarea unor texte :)). Totusi, care ar putea fi metoda prin care sa evitam astfel de incidente?
Faptul ca putem fi expusi unor astfel de intamplari nu este de ignorat si totodata este greu sa ne ferim de ele avand in vedere ca in acest gen de publicatii ne bazam pe incredere si moralitate. Poate stimabilul Perdivara de la Cotidianul ar fi trebuit sa scrie despre astfel de cazuri nu despre poezie.ro.:)
Desi eu sunt un caz particular, m-am gandit totusi ca e o problema care trebuie pusa in discutie avand in vedere ca i se poate intampla oricui.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!