poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7554 .



Cenaclul Virtualia - ediția a V-a
comunităţi [ Iaşi ]
o cronică de cenaclu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alma ]

2005-06-01  |     | 




A cincea ediție a Cenaclului Virtualia – www.poezie.ro la Iași s-a desfășurat în după-amiaza zilei de 28 mai 2005, începând cu ora 16, la Galeriile Pod Pogor din Casa Pogor Iași, sub găzduirea Muzeului Literaturii Române.

Cenaclul a început cu prezentarea volumului de versuri al lui Cătălin Ștefan, din Iași. Apoi, domnul Adi Cristi a felicitat autorii de pe site-ul poezie.ro, care au fost publicați în Symposion-ul ieșean. De asemenea, Domnul Adi Cristi a precizat că în curând va apărea o antologie în care vor fi publicați toți autorii debutați în Symposion, antologie finanțată în întregime de către domnia-sa și Trustul de presă "24 ORE" din Iași.

"Niciodată pe nume" este titlul – fără majuscule – al volumului Silviei Caloianu, lansat și în Podul Pogor. Volumul de versuri a fost prezentat de către domnul Marius Chelaru de la revista de cultură "Convorbiri literare" din Iași. Ca și la Chișinău, Silvia nu a dorit să recite nici un poem din volumul său. Poate la următorul.

În continuare, au fost recitate poeme de pe site și incluse în volumul de cenaclu "Virtualia 4", apărut în Editura PIM Iași. Poemele au fost citite "la prima vedere", de pe "papirusuri" colorate, purtând sigla cenaclului și din "Virtualia 4".

Recitalurile de chitară și voce, susținute de Răzvan Duță și Șerban Axinte, au captivat auditoriul.

Programul membrilor Asociației Studenților Francofoni din Iași, moderator - Ștefania Pavelescu, s-a derulat cu poeme în limba franceză. De asemenea, colegii de pe Agonia France au dorit să recite și texte din "urna colorată".

*

De remarcat au fost recitările Cameliei Petre, cu o dicție desăvârșită, poemul "Povestiri de la Șipot" al lui Victor Turburea în recitarea lui Mircea Iosub, "Manifestul Român" al lui Florian Silișteanu (Director încă de la prima ediție a Virtualiei), vocea lui Șerban Axinte, cu trei piese acompaniate la chitară de Răzvan Duță, prezența frumoasă a poeziștilor din Chișinău, aerul condiționat deschis abia în a doua jumătate a cenaclului, lipsa emoțiilor la microfon, lipsa de locuri la cocktail, lipsa lui Mihai Leoveanu și a Dianei & Dan Mitruț, dar bucuria de a avea printre participanți pe "veteranii de virtualie" Florina Daniela Bordieanu, Adriana Mihăiță, Silvia Caloianu, Dana Ștefan, Iuliana Benedit, Camelia Petre, Liviu Nanu, Florian Silișteanu, Bogdan Groza, Lucian Mușet și oaspeți noi, Victoria Nichita, Adriana-Marilena Simionescu, Ina Voivozeanu, Mihai Zabet, Florin Bratu, Sorin Teodoriu, Andrei Gamarț, Victor Neaga și Bogdan Stavar.

*

Mulțumiri:

Doamnei Oana Coșereanu și domnului Lucian Vasiliu, pentru găzduirea cenaclului Virtualia în programul cultural al Muzeului Literaturii Române.

Domnului Adi Cristi, pentru publicarea poeziștilor în Symposion-ul ieșean.

Victoriei Nichita și Danei Stănescu pentru ajutorul acordat în alcătuirea volumului de cenaclu "Virtualia 4".

Lui Virgil Titarenco pentru realizarea grafică a copertei volumului de cenaclu.

Danielei Bordieanu pentru ecusoane și ajutorul acordat în organizarea cenaclului.

Lui Carmen Anghelina și Victoriei Nichita prin amabilitatea cărora am putut avea frumosul cocktail de după cenaclu.

Celor care ați venit de atât de departe, la Iași.

Comunității poezie.ro din Iași, pentru întreaga organizare.

*

Personal, aș dori să mulțumesc Nichitei, Florinei și lui Liviu pentru simpatica Diplomă oferită, Florinei, din nou, și Elei pentru susținere psihică, Mariei pentru ajutorul în organizarea efectivă a cenaclului, mamei pentru corectura finală a volumului de cenaclu și lui Virgil pentru sfaturile înțelepte.
Cu drag.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!