poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4781 .



Cand ploile vor venii din nou
scenariu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [BJ ]

2007-01-21  |     | 



Când ploile vor venii din nou
Ionel împreună cu mama sa merg la câmp să adune grâul. În timpul cositului se dezlănțuie o furtună cumplită. Ionel împreună cu mama sa se întorc acasă.

Ploaia se intensifică transformându-se în potop. Casa celor doi este luată de ape. În urma pierderii materiale, Ionel împreuna cu mama sa și cu alți săteni se adăpostesc în școala satului.

Ionel este trimis de mama sa la unchiul său la București. Ionel pleacă spre a-și găsii unchiul, însa ajuns în gara din București i se fură lucrurile. Acesta totuși pornește spre adresa indicată de mamă pe un bilet.

Ajungând la casa unchiului său, află că acesta este plecat la munca în străinătate, însa mătușa sa îi oferă adăpost și ajutor în schimbul lucrului acestuia la afacerea familiei, un aprozar de cartier. Ionel acceptă bucuros slujba, fericit că în felul acesta va putea sa își ajute mama, și să reconstruiască casa.

Împreună cu vărul său, cei doi lucrează la aprozar, unde vărul său îi face cunoștință cu o clientă care este vegetariană, o tânără fată, care îi oferă în urma unei discuții o slujbă de grădinar la casa sa.

Băiatul muncește în slujba fetei, însa după ceva timp o relație se înfiripează între cei doi, dar Ionel știe că în condiția lui nu va putea nici o dată să o impresioneze sau să o cucerească. Sfătuit de varul său, care devine gelos, acesta merge în clubul preferat al tinerei cliente, unde o găsește alături de niște străini, aceasta este bucuroasă să-l vadă, fiind foarte mirată tot odată ca un băiat de condiția lui ar avea destui bani ca să petreacă o seară în acel club. Seara merge înainte și cei doi, împreună cu cei trei prieteni străini ai fetei, se retrag la casa tinerei unde petrecerea continuă.

Dimineața, Ionel se duce înapoi la muncă, unde îi povestește vărului său tot ceea ce s-a întâmplat. Vărul său este și mai gelos. După-amiază, înainte de ora de închidere, misterioasa clientă își face din nou apariția. Ea îi dă lui Ionel o întâlnire seara la ea acasă.

Seara, Ionel se întoarce la casa fetei, unde este din nou întâmpinat de vechiul anturaj. Ei merg la o cursă de mașini la marginea orașului. Ionel este încântat să participe la un astfel de eveniment.

La periferia orașului mai multe grupuri cu diferite mașini se întrec în curse periculoase și nebunești. Ionel, împreună cu Vera – misterioasa lui angajatoare și clientă – participă ca pasageri în una din mașini. Cursa nebunească îl sperie teribil pe Ionel. Cursa este brusc întreruptă de forțele poliției. Vera și Ionel fug din mașină și evită a fi prinși de poliție.

După două zile, Ionel și cu Vera se întâlnesc din nou pentru a merge în club. Acolo Vera stă mereu alături de anturaj. În afară de prietenii ei, ea se întâlnește tot timpul cu tot felul de băieți. La un moment dat, Vera îi dă poșeta ei lui Ionel și îl roagă să i-o ducă unei prietene. Îi dă bani de taxi și un telefon mobil. Drumul către casa prietenei Verei decurge normal. Ionel fără să întrebe de ce îi duce poșeta prietenei.

Blocul unde locuiește fata este în centrul Bucureștiului. Ionel intră în casa fetei și observă că și acolo este o altă petrecere, întrebând pe diverși oameni, o găsește pe prietena Verei, Adela. Ea îi oferă drept recompensă pentru aducerea poșetei un pahar cu o băutură ciudată, de la care Ionel amețește rău de tot. El este telefonat și apoi recuperat de Vera.

Vera și Ionel merg înapoi acasă. Ionel își revine, apoi merge acasă la mătușa lui.

Vărul său este în culmea geloziei și este determinat să se răzbune. Îi povestește mătușii tot ceea ce se întâmplă și faptul că Ionel își neglijează munca pentru acea fată și pentru a ieși și a sta noaptea în oraș.

Duminică, Vera și cu Ionel se întâlnesc pe stradă. Vera văzându-l îl invită în mall. Aici îi cumpără haine la cheltuiala ei, explicând că un băiat așa de cuminte și de ascultător ca el merită ce e mai bun pe lume. Ziua se termină cu o invitație în club.

Noaptea Ionel împreună cu Vera și grupul său de trei prieteni străini merg la o petrecere privată. Vera îl roagă din nou pe Ionel să îi ducă geanta unei alte prietene. Ionel se supune. Se urcă în taxi, dar pe drum taxiul este oprit de poliție. Ionel din precauție ascunde poșeta Verei sub bancheta mașinii, după câteva întrebări taxiul pornește și ajunge la destinația sa. Ionel remarcă un lucru ciudat, taxiurile în care se urcă par toate a fi la fel. Ionel intră în casa prietenei Verei. Telefonul taximetristului sună, iar livrarea este confirmată. Ionel se întoarce în taxi și pornește înapoi spre club.

Dimineața când ajunge acasă, este oprit de mătușa sa care nu mai este de acord ca el să umble noaptea în oraș. Lipsa sa și nopțile lungi îi afectează munca.

Ionel nu se lasă descurajat și își continuă munca timp de o săptămână.

La sfârșitul săptămânii Vera îl invită pe Ionel în clubul ei preferat, alături de anturajul său. Cei doi nu s-au văzut timp de o săptămână, iar Ionel vrea să stea tot timpul alături de Vera, devenind aproape gelos pe cei trei prieteni ai fetei. Astfel când unul dintre cei trei prieteni ai Verei dansează alături de fată într-un ritm lasciv, Ionel din gelozie îl trântește la pământ și îl lovește în față, bărbatul se ridică și spune că nu vrea să aibă probleme. Vera este ușor speriată de atitudinea lui, așa că îi dezvăluie adevăratele sale sentimente pentru el, ea nu îl iubește ci îl place ca amic și companie. Prietenii fetei se decid să se răzbune, nu se vor lăsa îmbrânciți de un „țăran” astfel îi oferă lui Ionel o țigară și niște băuturi dubioase de la care Ionel aproape își pierde conștiința.

Ionel este scos în spatele clubului. Trezindu-se din amețeală își dă seama ce se întâmplă și se ia la bătaie cu cei trei bărbați. Bătut și sângerând fuge pe străzi spre casă. Însa noaptea aduce cu sine noi spaime ale marelui oraș și o ploaie cumplită. Ionel stă trântit pe stradă și la simțul primului strop de ploaie își aduce aminte de adevăratul său țel și cât de departe este de el.

A doua zi Ionel se întoarce în satul natal unde își regăsește mama grav bolnavă. Pământul și recolta sunt devastate. La radioul din școală se anunță construirea unei autostrăzi în împrejurimi. Ionel ia acordul mamei sale să vândă pământul companiei care construiește autostrada. Cu banii luați de pe el Ionel își întreține mama și reconstruiește casa, iar cu restul de bani cumpără o nouă parcelă de pământ. Autostrada aduce cu sine viața de oraș mai aproape de cea rurală, iar Ionel își câștigă existența prin cultivarea noului pământ și vânzarea roadelor lui unei companii străine.

Atenție !
Textul este în stadiu de sinopsis.
Mulțumesc pentru înțelegere.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!