poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4765 .



Aventurile Pandorei
scenariu [ ]
scenariu satiric

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [danrec ]

2009-02-19  |     | 



Studiourile casei de filme " BÎRFA ȘI TOMBERONUL. Se toarnă episodul-pilot din telenovela " Aventurile Pandorei" ; decorurile reflectă strădania regiei de platou de a recrea un cadru mitologic adecvat: în fundal, o livadă de măslini artificiali din plastic, un Olimp din mucava albăstrie, nins cu granule de polistiren expandat, în prim plan două coloane ionice din gips, puțin îngălbenite de patina timpului, pe pardoseală, o mochetă verde intens, imitînd iarba.
Cățărată pe un scaun de bar, bălăngănindu-și în aer picioarele scurte și grăsuțe, regizoarea Nela Motta, dirijează turnarea primei scene; energia emanată de făptura-i rubicondă, molipsește toată suflarea din platou: actori, figuranți, recuziteri, mașiniști.

SCENA I
Nela Motta (agitînd o portavoce din care răsună, amplificată strident,
vocea ei de contralto răgușită)
- Hai copii, ultimele retușuri! Ne pregătim ?!
Actrița principală, Cureluța Nastea, o domnișoară dezinvoltă de vreo 50 de primăveri, cu formele-i rubensiene strînse într-un body de culoarea pielii, cu o frunză de smochin prinsă în dreptul pubisului, intră cu pași legănați în scenă. Se culcă pe mocheta verde cu fața în sus, într-o atitudine rigidă și teatral-melodramatică.
Nela Motta:
- Gata? Toată lumea-i la posturi? Băi, Hefaistos...vii odat' cu lutu' ăla? "Aventurile Pandorei", scena 1, dubla 1...filmăm...motor!
Hefaistos, interpretat de un individ scund, cu fața mîzgălită cu funingine și vaselină, costumat într-o salopetă albastră,ce-i lasă descoperite brațele scurte și musculoase, intră împingînd o roabă cu lut galben, puturos de Glina; ia cîțiva bulgări cleioși și îi aruncă pe trupul pseudonud al Cureluței; aceasta țipă surprinsă și sare în lături.
Nela Motta:
- Ce faci, scumpete? Stai dreak' locului că nu te mușcă nimeni...reluăm: scena 1, dubla 2...motor!
Hefaistos reia ornarea cu argilă a Cureluței, o întinde pe tot corpul, o modelează urmărind curbele trupului îndesat al Cureluței-Pandora.
Aceasta se ridică, se întinde cu un căscat languros:
-Vai ce muuuult am dormit...
Nela Motta:
-Stooop! Ce faci micutzo? Ce-i cu glăsciorul ăsta miorlăit ? Mai tare bre...din toți plămînii !
Cureluța:
-Da, doamna regizor...dar am numai doi și sunt și la dietă hipocalorică, nu pot mai tare...
Nela Motta:
- O, boy...ce mă fac eu cu tine Cureluțo? După ce că m-a costat liftingu' tău o avere, mai și miorlăi ca o mîță leșinată! Dacă știam o luam pe Oana Încuiețeanu! Reluăm: " Pandora", bla-bla...motor!
Hefaistos termină finisarea cu lut din nou, Cureluța pandorică se trezește la viață, se întinde, își spune replica și rîde copilărește.
Nela Motta:
-Stop! OK, a fost bine..pauză de cafea!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!