poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1009 .



Candidatii de pe insula Minoco
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2007-01-30  |     | 



Insula Minoco cea mai săracă de pe continentul Atlantis. Aici s-au întâlnit candidații pentru postul de șerif. Alături de cei trei masculi sunt inscrise și două reprezentante ale sexului frumos: Râma Roza și Șopârla Vivi. Ceilalți candidați sunt: Meldul Gore, Viermele Victor și Gândacul Costas. Melcul Gore plin de importanța, le spuse celor prezenți:
-Ce dacă mă mișc încet? Deciziile le iau rapid. De aici, eu, sunt cel mai isteț, pe insulă voi ridica un zid. Mai măreț decât cel din China. Am în minte numai frumuseți, nu tolerez minciuna, bat-o vina!, nu accept să umblați pe insulă beți. Fără imprumuturi din alte parți, doar cu ale nostre resurse. Fiți isteți! Citiți din cărți, copii inteligenți vor primi burse. Nu am nimic cu sexul frumos însă Șopârla este o ingrată. Nu sunt eu bun pentru cros, ea. mă bârfește, a făcut-o mult prea lată!
Râma Roza îl contrazice astfel pe melc:
-Tu, cu toată lumea ceva ai, melcule ce mergi agale. De nu ești șerif, nu-i bai, poți să-ți alegi și altă cale. Noi , ăștia care mergem încet, hai să o spunem pe cea dreaptă: avem minte și bănet dar alegerea nu-i "înțeleaptă" Nu promit că fac un zid, cum promite Domnul Melcișor. De putere, dânsul este avid, minte încet și încetișor. Visul lui este doar utopie. Promite acum și iar promite. Lumea lui nu este vie, vorbe goale date prin site.
Viermele Victor o atăcă dur pe râmă:
-Tu, râmă dacă te târăști, te târăști doar pentru tine. Vi aici și spui poveșei, asta nu-i deloc prea...bine. Că e melc, vierme, gândac, e mascul, ce nu vă place? Când vorbesc, am puțin trac, melcul merge încet, ce-i poți face?
Vrea să ajungă la putere, foarte bine că insistă. A făcut la timp avere, este primul candidat pe listă. Și eu, vreau să fiu șerif, nu știu cine mă susține? Nu sunt rudă cu Sisif. mă consum și asta nu-i bine. El vrea să facă ceva bun: Zid, palat sau mănăstire. Este singur în al său turn, vă dau eu acum de ...știre
Gândacul Costas le spuse nervos:
-Dar de ce să fie ales să ne conducă un melc pe noi?
Mă supăr, sunt plin de stres, aveți spirit de turmă ca la ...oi. Zice unul că este bun, ceilalți se iau după el. Stați o vorbă să vă spun: Un gândac nu este așa de încetinel, merge peste tot, se zbate. vine cu bani și ajutoare. Se împiedică dar nu cade pe insula asta neprimitoare. Șopârla dacă bârfește, știe ea, de unde-i sursa. Până Melcul nostru sosește, pierd și eu, acuma cursa. Eu, pot să-mi schimb și culoarea; galben, maroniu sau negru. Se instalează acum stupoarea? Sunt cel mai bun, cel mai integru!
Șopârla Vivi, sări de la locul ei, spunând:
-Dar de ce? acum neapărat, dragilor frumoși, țâfnoși, un șerif-mascul trebuie votat? De invidie , sunteți toți roși O Șopârlă chiar nu poate să ajungă șerifă de soi? O să mergeți toți-n coate și în preajmă o să-mi fiți "roi"
Voi, nu știți ,când doi se ceartă, câștigă cine nu te aștepți. Să conduci este o artă, voi nu prea sunteți "isteți" Eu cu a mea înfățșare, pot rezolva orice, urgent, toate treburile arzătoare, mă pricep și am talent. aștept toți alegâtorii, să vină să mă voteze. Asta ESTE CLIPA GLORIEI! Gloata, atmosferă să-mi creeze.
Gândacul Costas, uimit peste măsură, țipă la Șopârlă:
-Ia, treci coană pe aici. Vino, Să numărăm voturile. Pe spate, chiar o să cazi, o să vi se încrețească...boturile. Cine credeți că a ieșit învingător? Votul este al tuturor. Viermele nostru păros. A fost dorința simplului alegător. Asta este la alegători, opțiunea. Să vedem ce o să facă. Dacă o să mintă națiunea, consecințe o să tragă.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!