poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 892 .



Soferii de pe satelitul Enadiros
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2007-01-15  |     | 



Pe satelitul Enadiros se dă concurs pentru șoferii de Formula Unu pe traseul dintre localitațile Montera și Vizanta. Înscriși sunt șoferii: Melcul Medinos, Râma Rocada, Omida Oliveta și Șarpele Satrinos. Primul care luă cuvântul este Melcul Medinos care le spune:
-Ce Ferrari! Ce Toyota! Astea nu sunt bune vere. Le-am făcut eu astăzi proba, cine urcă-n ele, piere! Nu au siguranță, nene: Vă spune Melcul Medinos. Sunteți toți cuprinși de lene? Șarpele îi de invidie ros. Vă uitați doar la aspect, însă motorul nu-i bun. Ce vi se pare suspect? De pleci cu mașina, te faci scrum. Eu mai bine stau acasă. Șarpele să stea în văgăună. Marca asta este o "plasă", de nimic nu este bună! Prinde două mii la oră- asta zici este viteză? V-ați prins rău acum "în horă"- O să ajungeți cu proteză. Cauciucurile sunt uzate; Băgați bine asta-n cap. Acum un gând chiar mă bate: Să plecăm de aici la trap!
Râma Rocada se băgă aiurea-n vorbă, spunându-le:
-Vrei să participi la raliu? Ești înscris pe o foiță? Nu te mai uita șașiu, găsești mereu o chichiță,,,Cine te pune vecine? Să mi te dai mare as? Poți să ai gusrurile fine, nu te mai strâmba din nas. Eu , sunt Doamnă la raliu, nu mă interesează firma. În frunte vreau ca să fiu, până nu se schimbă clima. Panică doar știi să faci, nene Melcule, și -atât! Consecințe o să tragi, de te șifonezi la gât.
Omida, supărată pe Melc, le spuse:
-Înțeleg să bărfească Melcul pentru că el este un alergător modest. De ce oare, Șarpele nu participă la acest test?
Șarpele îi mai isteț, se poate deci strecura....Melcul este nătăfleț, un încet ce nu-și ține gura. Mașina asta nu e bună; toate le vede defecte, mereu îi plouă și tună la aceste vremuri "infecte" Dacă ești șofer de soi, lasă bârfa deoparte, nu mai sta precum un sloi, studiază ca la carte. Ești șofer, ești tu mecanic? Ce tot dai cu presupusul? Mi-e rușine, dau să pic, peste cap mi se dă pulsul.
Șarpele Satrinos, le spuse. agitat nevoie mare:
-Doamnelor, vă rog, pardon! Nu vă legați de ființa mea. Tăceți! Asta vă ordon. Lumea asta chiar e rea. De când Omida și Râma este pusă lângă Șarpe? Eu vă spun cu toată stima: Sunteți doar niște moi larve. Eu sunt bossul pe satelit, la raliu și la condus. Nicicând nu v-am păcălit, și cu vorba nu v-am dus. De vreau pot participa la raliul cel faimos. Știu să prețuiesc clipa, mai ales, ce e frumos. Ești un Șarpe, ești viclean, ce nu este de înțeles? Ai mereu în gând un plan, cu tact și lipsit de stres. Aici eu nu am egal; Poate pe alt satelit? Dacă-i bine, la final, ofer ospăț gratuit, la melci, râme și omizi, să mă pomeniți în veci. Dolarii-în cărămizi, tot să stai, să nu mai pleci.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!