poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1386 .



Gânduri despre un viitor trecut
proză [ ]
fragment dintr-o povestire

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Emma ]

2006-06-17  |     | 



Singurătatea în care m-am simțit oarecum ocrotită până nu demult, îmi joacă acum feste și mă obligă să încerc s-o părăsesc. De aceea, scriu aceste rânduri adresate nimănui, poate vreunui gând de-al meu întrupat într-o persoană simpatică și volubilă, care să aibă răbdarea de-a le citi. Probabil că am ajuns și eu între femeile bătrâne care așteaptă să fie băgate în seamă, să vorbească cineva cu ele, să le ia în serios. Da. Bătrânețea este o mantie grea, pe care vrei, nu vrei, o porți pe umeri. La început, când abia ai trecut de o anumită vârstă, nu crezi, nu poți să crezi. Mantia te învelește și-ți ține de cald. E protecția ta. Apoi, simți că începe să te apese și te aduni sub ea, încerci s-o dai jos de pe umeri...dar te scuturi degeaba, e a ta până la moarte.
Exact același lucru se întâmplă și cu mine: devin irascibilă și nemulțumită de ceea ce se întâmplă în jur și-mi încep frazele cu „- pe vremea mea”...asta, ca o recunoaștere că vremea mea a trecut și că prezentul nu mă mai „îmbracă”.
Numai că recunoașterea vine dinlăuntrul meu fără voie, defapt nu aș recunoaște pentru nimic în lume că sunt depășită de situație și că odată cu vederea mi-a slăbit și puterea de înțelegere. Părul devine grizonat. Da, la bărbați e un semn de distincție, dar eu trebuie să iau măsuri urgente, deja fata vecinei mi-a spus „tanti” iar niște copii care se jucau pe trotuar m-au rugat: ”bunico, aruncă-ne și nouă mingea...”
Și totuși, dacă stau să mă gândesc, nu o fi oare mai bine să-mi trăiesc normal fiecare clipă și să alung pretențiile deșarte? Este doar o etapă. Și dacă nu-i ultima, e bine!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!