poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1104 .



O întâmplare extraordinară
proză [ ]
Din viața sfintei Teodora

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [tunaru ]

2008-11-16  |     | 



Sfânta Teodora a trăit în Vasta Arkadiei în sec. IX. A intrat într-o mănăstire de călugări, înfățișându-se drept bărbat. Mănăstirea era închinată Maicii Domnului și se afla lângă satul Monastiraki. Odată, fiind foamete, când sfânta - „părintele Teodor”,- s-a dus să facă rost de hrană pentru obște, a rămas peste noapte în casa unor creștini. Când, mai târziu s-a aflat că fata gazdei rămăsese însărcinată, având un copil din flori, toți au vrut să afle cine e vinovatul. Și fata a dat vina pe părintele Teodor. Părintele Teodor a fost condamnat la moarte – aceasta fiind atunci pedeapsa prevăzută de lege pentru păcatul respectiv. Sfintei i-ar fi fost ușor să se dezvinovățească, și să-i convingă și pe ceilalți că este femeie. Dar s-a gândit că astfel ar fi smintit lumea: ce să caute o femeie într-o mănăstire de călugări? Poate că multă lume aflând, s-ar fi depărtat de Domnul Hristos.
Înainte de a muri, sfânta s-a rugat: ”Ia-mi, Doamne, sufletul și iartă-i pe acuzatorii mei. Te implor, cu voia Ta, să faci din trupul meu biserică, din sângele meu râu și din părul meu copaci”.
Și Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea. La locul muceniciei a izvorât în chip minunat un izvor. Iar la bisericuța ridicată în cinstea ei, s-a petrecut o altă minune: pe acoperișul bisericii au crescut, în mod inexplicabil, 17 copaci, dintre care unii foarte înalți și au o grosime de un metru. Totuși, deși acoperișul bisericii e subțire, rezistă. Cu toate că rădăcinile copacilor nu au trecut prin tavan în interiorul bisericii. Oamenii de știință care au cercetat cazul își mărturisesc neputința de a explica toate acestea. Praznicul sfintei Teodora are loc pe 11 septembrie. Biserica a rămas în picioare până astăzi. Pelerinii rămân uimiți văzând această minune de necontestat.
Fiii Bisericii văd în aceasta un semn dumnezeiesc.
xxx

Fac cunoscut și faptul că locul acesta a devenit unul de pelerinaj bine cunoscut. Turiști din toată lumea vin să vadă această minune dumnezeiască, unii chiar din satul meu au vizitat și s-au întors cu fotografii mărturisind că totul este adevărat.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!