poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2774 .



Resurse epuizabile
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2008-08-15  |     | 



Pe insula Tibina existau decât câteva resurse epuizabile. Acestea erau: Petrolul Poco, Aurul Roco, Argintul Gino, Cărbunele Ioko. Cel mai bine cotat era petrolul Poco care pe lângă faptul că era cel mai gras avea și sclavii cei mai mulți de pe insulă. Aceștia erau: Þițeiul George, Benzina Haza, Motorina Zena, Gazul Vilo. Ei erau slugile lui credincioase și îi aduceau vești din cele patru puncte cardinale ale insulei. Þițeiul George din Nordul insulei, Benzina Haza din Sudul insulei, din Vest aducea vești Motorina Zena, iar din Est, Gazul Vilo. Aurul, Argintul și Cărbunele au plănuit să-l desființeze pe acest încrezut și s-au adunat pentru a pune la punct planul de lichidare a lui Poco.
Aurul Roco, care era inițiatorul acestui plan, le spuse celorlalți tovarăși :
-Vom lichida după acest plan pe istețul de Petrol. Aici, pe Tibina, el și-a format un clan și pentru noi el nu mai are nici un rol. Ce dacă se numește Petrol? Trebuie încet să calculăm. Rezervorul insulei deja este gol iar noi de hrană o să crăpăm. Ai petrol ești un om bogat. Este bine dacă nici nu-l ai. Dacă minți pe lume , nu este păcat? Dacă nu avem petrol nu-i nici un ...bai.
Argintul Gino luă cuvântul și le zise:
-Nu este deloc bine dacă Petrol nu avem. Ce o să vă spun acum o să vă creeze un șoc: Locuitorii de pe insula Zeta sunt cei mai " tari" din Sistem. Au resurse numeroase, au petrol și o duc "excelent". Această crimă ne va costa mulți dolari și cred că în final vom regreta cu toții acest experiment. Cu economia nu stăm bine după calculul recent. Pasați motanul numai spre mine, asta nu este deloc decent. Ia! mișcați urgent poponeața, ajunge cât clevetiți!. Vă apucă iar dimineața și pe Poco nu-l mai găsiți. Ce atâta tărăboi pentru puținel Petrol? Aveți tendințe de maimuțoi, capul vostrul este prost și gol.
Cărbunele Ioko îi avertiză:
-Când este vorba de resurse să vă spun ceva că sunt în temă:
-Aveți creiere de gâște, energia este o problemă. De la ea pornește totul, poți să te uiți acum prin jur. Lăsăm obiceiuri, porturi, nimic nu mai este pur. Sunteți palizi de frică când îl vedeți pe acest Petrol. Ce gogomănie? De resurse este inflație? peste tot numai "prostie".
Vă este teamă când apare. Trebuie să vă spun destul de clar, faceți doar agitație, sunteți toate niște resurse "nasoale".
Aurul Roco le comunică ultima bombă:
-Auziți! Dragilor noștri avem colete de peste hotare. Vin se pare de la ruși: păcură, țiței, gaze, în cantitate mare. Eu mă pricep la păcură, țiței, derivate. Decât să comentez, mai bine tac din gură. Mă pricep la toate. Nu mai avem nevoie de încrezutul de Petrol. Îl lichidăm fără să mai avem mustrări de conștiință. De acest nesuferit, insula nu are trebuință. Bugetul de pe insulă o să fie repede echilibrat. Se cunosc cei de viță nobilă, care fac totul discret, calculat.
Când erau mai tare ațâțați de acest plan, apare Petrolul Poco însoțit de garda sa formată din: țiței, benzină, motorină, păcură, gaze, și înconjură pe cei 3 puciști. Petrolul Poco le spuse pe un ton tăios:
-Aici, nu suntem pe Mercur. Mai aveți încă nevoie de gaze. În viitor vor fi folosite : vânturi, valuri, raze.
Vă chinuiți de vreo doi ani cu acest plan de "rahat". Voi sunteți resurse slabe, cum sunt cele de pe satelitul Titan. V-am dat planul peste cap și poate este chiar păcat. Ați terorizat Petrolul și chiar câteva Gaze. Credeți că aici este pe Pământ? Acolo ați înființat câteva baze. Cu trădarea ați făcut legământ. Inima ce vă dictează? Ce petrol și ce benzină? Nu aveți conștiința trează, doar sentimente de duzină. Cei trei au fost împușcați de Poco și armata sa. În final el le spuse foștilor lui vecini:
-Petrol dacă nu avem, hrana va fi cea calculată. La toate avem barem, ați făcut-o mult prea lată.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!