poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3294 .



Nu-mi furați ideea
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2008-05-15  |     | 



Nu-mi furați ideea


Probleme grave, pe plan local, național și planetar !
Bunăoară transportul în București. Toată lumea știe că e o aventură să ajungi cu mașina proprie sau cu autobuzul din Berceni în centru sau în orice alt cartier.
Candidații la diverse funcții (e doar campanie electorală) propun fel de fel de proiecte, care, spun ei, se vor finaliza în cinci , zece, douăzeci de ani, sau niciodată !
Și din zi în zi situația se complică. Iar când plouă, ninge sau și mai rău, avem parte de puțin polei … vai de zilele noastre !
Iată de ce propun și eu un proiect în mai multe variante :
1.Formă coercitivă.
Impunerea circulației selective, lunea mașinile al căror număr se divide cu 3, marțea mașinile al căror număr se divide cu 5, miercurea celelalte. Joi, vineri și sâmbătă se reia programul de luni, marți și miercuri.
Duminica poate să circule toată lumea ! Singura problemă e că ar trebui să-I învățăm pe agenții de circulație regula diviziunii cu 3 și cu 5 !
Dacă vom reuși performanța, orașul București se va descongestiona în câteva zile!
2.Varianta stimulativă.
Posesorii de automobil care nu-l vor folosi timp de șapte zile vor primi o bonificație reprezentând contravaloarea transportului în comun pe timp de o săptămână.
Demonstrarea faptului că nu ai pornit mașina din loc reprezintă un detaliu tehnic … și nu-l analizez acum.
De unde vom avea fonduri pentru plata transportului în comun ? Din taxele de poluare, din fondurile destinate protecției mediului, etc.
3.Varianta votului.
Votați doar candidații clonă a lui Putin.
4.Varianta “Votați-mă pe mine!”
Fiindcă … nu vă promit nimic, nici măcar că o să aduc ploaia, sau, că în timpul furtunilor de vară, nu vor fi trăsniți oamenii pe câmp în timp ce sapă la rădăcina porumbului sau se retrag obosiți sub un pom pentru a fi apărați de arșiță sau vijelie.
Nu fac parte din nici-un clan, sunt un țăran școlit având ca profesori viața, natura și mai ales părinții mei, morți cu ani în urmă, tata în noaptea de Înviere a Paștelui iar mama în noaptea de Crăciun !
Pentru că mai presus de orice lege votată în parlamentul național, european sau planetar, este legea firii, a bunului simț și a tradiției verificate de oamenii locului în mii de ani.
Pentru că nu am forța de a mă lăsa și eu răstignit pentru a spăla din păcatele acestei lumi. Și, mai ales, fiindcă cel mai de preț dar al oamenilor este viața și tocmai aceasta este cel mai mult batjocorită !!


Nicolae Aurelian Diaconescu

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!