poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3267 .



Firimituri
proză [ ]
Tablou descriptiv

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [stradymarius ]

2008-01-24  |     | 



O cameră mare: 2 bețe de chibrit, 1 bec care pâlpâie, 3 persoane (1 băiat și 2 fete), o sticlă de apă, 2 sticle de whisky, un geam deschis, un termometru, 6 sfârcuri (2 mai mici, 2 mai mari și 2 uriașe).Patru picioare din când în când; 1 chibrit se aprinde, becul luminează o senzație de mișcare, mulțimi de gemete: de frig, de plăcere, de durere, de moarte; o sticlă de whisky adulmecă papilele gustative ale unei femei voluptoase. A doua femeie țipă, în melancolie, plăcerea amorului! Din cauza frigului, mai rămân doar picioarele de omidă ... înțepenite în marmura albastră a podelei. Termometrul pare să simtă o concentrație aspră de atomi – oscilându-și volumul într-un tub capilar.

Se știe că sub o anumită temperatură, sângele nu mai circulă prin vene, vâscozitatea se mărește … la fel și coeficientul de fricțiune!
A doua sticlă de whisky, 3 buze pe capătul îngust se întrec spre pieire.

Mulțimi de râsete, etape de extaz, 1 idee de gelozie, prima sticlă de whisky se sparge, din trupul uneia sare sânge în cioburi de sticlă … râsete voluptoase dilatate în ideea amăgirii, pe podea sângele se combină cu whisky.

Patru picioare și un cadavru (împrăștiate) … câteodată 2 picioare și un cadavru. Whisky-ul curge pe trupuri, dar și venele-l simt, 2 creiere slabe – unul rece, din cauza vântului ce intră dement pe fereastră.
O idee, a doua sticlă de whisky se sparge, becul pâlpâie a groază, o moarte plăcută și o femeie voluptoasă care râde. Sânii săi mari cuprind o pictură în sânge. Sticla de apă se sparge de podeaua din marmură roșie, căutând un albastru rece. Chibritul rămas se aprinde și explodează-n aburi de alcool.
[…]trei cadavre, 2 creiere reci – unul mai cald, 3 sticle sparte, un termometru rece, 6 sfârcuri la fel, un bec spart.

O cameră mare, neagră, rece și caldă, roșie și albastră.
Un ochi, ce privește peste-o hârtie … tot ce se întâmplă.

Ǎsta ești tu!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!