poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 899 .



meandre 31-Cenaclul Flacăra
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [viorel-dona ]

2015-05-22  |     | 



MEANDRE 31-Cenaclul Flacăra

Această nouă întâmplare, în mod evident, era o continuare a unor alte evenimente ce aveau să aibă un deznodământ inevitabil. Gândurile l-au năpădit ca o avalanșă.
„Mi-am dorit trăinicia acestei căsătorii dar se pare că pentru o atare relație este musai nevoie de doi oameni. Poate nu am dorit suficient, poate că am creat eu însumi premize pentru un asemenea curs. Pînă la al doilea, al treilea semn al infidelității nu m-am culcat cu o altă femeie. Bețiv nu sunt, cheltuitor nu, jocuri de noroc nu practic... Să fie un destin al bărbaților din neamul Mihăilescu să aibă mai multe căsătorii? Bunicul meu a fost căsătorit de patru ori, tata de cinci ori, oare să parcurg același drum? Dacă bunicul, care era un pragmatic, după ce a murit bunica s-a recăsătorit ca să aibă cineva grijă de mine,poate și de el, la a doua căsnicie a renunțat pentru multele manifstări de libertinaj ale Eugeniei, a doua soție a lui, care culminase cu o tentativă de seducție carnală asupra unchiului meu. De a treia a divorțat cinic, pentru că îi ascunsese multele boli de care suferea așa că a ajuns la a patra, o femeie care nu avusese copii dar care era o gospodină desăvârșită, căreia i-a trecut cu vederea desele „palmări„ din banii casei ca să-și ajute două surori gemene, bătrâne și neajutorate.
Tata a fost un romantic și s-a căsătorit împotriva dorinței părinților, dintr-o dragoste fulminantă cu mama, o femeie frumoasă care stăpânea psihologia masculină cu brio, mama fiind la acea vreme dansatoare la ansamblul Cărăbuș, cu simț artistic dar cu prea puțină carte. Poate atitudinea boemă a mamei era generată și de sângele unei străbunice grecoaice, bunica Caliopi care fusese furată de străbunicul din Pireu, acolo unde se spunea că toate zeițele au umplut-o de daruri. Străbunicul, de frica grecilor mânioși că li s-a furat cea mai frumoasă fată din oraș, s-a lăsat de marinărie și s-a stabilit pe lângă Bacău, la Moinești. La doua căsnicie a rămas văduv, cu două gemene în grijă și apoi, când fetele au crescut, s-a căsătorit cu o magazioneră, rea de muscă, femeie care l-a făcut de râs prin relațiile pasagere cu diverși colegi sau subordonați ai tatei, la gara 16 februarie. A treia căsătorie s-a consumat recăsătorindu-se cu cea de care divorțase, apoi au mai urmat încă două căsnicii pe care ar fi putut să nu le oficializeze dar el a ținut neapărat.„
Telefonul suna insistent pentru că uitase că are pregătire cu cele două chinezoaice.
-Alo, da!
-Profesore, ai uitat de noi? Aveam oră de pregătire dar nu este frumos să lași două femei să te aștepte.
Mihai a demarat rapid și s-a întâlnit cu Sou Youan și cu Chen. Ora de pregătire a decurs liniar, ele făcând traduceri din chineză din scrierile lui Lao Tze și traduceri ale poeziilor lui Eminescu în chineză. Era interesant de văzut cum două persoane distincte , traducând același text, ajungeau la fraze sau propoziții care nu aveau legătură unele cu celelalte, un text cu celălalt, tradus de colegă. Ideia de bază era respectată neabătut dar scrierea ideografică lăsa loc lectorului la diferite nuanțe. La finalul orelor, fetele l-au întrebat dacă nu dorește să le facă o vizită în China pentru că stagiul de pregătire în Romania era pe sfârșite. Era o tentație deosebită dar numai transportul ar fi fost un efort material pe care nu-l putea susține. A răspuns că se va gândi dar că este vorba de mulți bani, sume pe care el nu le are.
-Profesore, ajuns în China, nu te-ar costa nimic hrana și cazarea.
-Bine, am să mă gândesc.
Mergea pe jos îngândurat spre locul în care-și parcase mașina. Și-a căutat cheile și în clipa în care descuia portiera, cu un „bau!”zgomotos, din spatele mașinii s-a ridicat Ana, nemțoaica.
-Iubitule, mi-ai promis că mă duci la un spectacol al Cenaclului Flacăra. Astă seară ar fi momentul pentru că uită-te la această invitație!
Era o invitație pentru două persoane.
Ana a urcat în mașină și apoi Mihai a mers cu ea acasă, ca să se schimbe. Ana a întrebat unde-i baia și a zăbovit suficient acolo apoi a ieșit învelită doar într-un prosop larg.
-Dragule, nu am servit cina așa că eu sunt gata.
O partidă de sex înflăcărat încheiată cu o felație fulminantă l-a adus la o stare psihică mai bună, mai optimistă.
Mihai a povestit Anei problemele cu care se confrunta iar ea i-a răspuns simplu:
-Și de ce nu divorțezi?
-Pentru că asta mi-ar strica dosarul și nu m-aș mai putea reîmbrăca în haina militară.
-Dă-i la naiba pe toți. Te însori cu mine și plecăm în Germania.
-Poate că este o alternativă dar nu pot spune că te iubesc și mai important, este vorba de Floricica, fiica mea. Aș avea șanse minime să o mai obțin la divorț și presupunând că totuși aș primi încredințarea, mama ei nu va fi de acord ca fata să meargă cu mine în Germania.
-Poate că ai dreptate dar să vedem cum ne împăcăm, eu cu ea, și abia apoi să vedem următorul pas.
Mihai a abandonat subiectul și i-a spus:
-Dintre toate fetele pe care le ajut să vorbească bine românește tu ești cea mai bună elevă. Ai ajuns să utilizezi expresii tipice românei ba chiar folosești în limbajul uzual proverbe și expresii ce denotă a foarte bună stăpânire a limbii.
-Am să-ți spun un secret: de aproape o săptămână, când dorm, visez românește, vorbesc și simt românește.
Măgulitoare afirmație și Mihai nu putea să fie altfel decât încântat.
Spectacolul Cenaclului a fost apoteotic. Ana i-a scris din sală un bilet lui Păunescu și acesta a invitat-o la un interviu în timpul minutelor când pe scenă se produceau alți membrii ai cenaclului. Adrian Păunescu i-a propus o partidă de sex iar ea, fără să se simtă vexată i-a replicat:
-Pentru o bucată de cârnat nu am să iau un porc întreg și azi, la capitolul sex, am mai mult decât aș fi visat vreodată.
La întoarcerea din culise Ana i-a mărturisit ce se petrecuse în culise.
Mihai era amuzat iar orgoliul lui masculin torcea.
-Ana, ce ai găsit tu în România la un bărbat și nu ai găsit în Germania?
-Bărbații nemți încep viața sexuală foarte devreme, ard mai toate experiențele sexuale, cu femei sau cu alți bărbați și apoi, pe la 20 de ani își pierd interesul la acest capitol. Numai dacă a băut câteva beri, a mâncat o friptură generoasă și are o parteneră cu inițiative multiple ar fi posibilă a partidă de sex care , chiar și așa, ar putea fi nesatisfăcătoare, nemții fiind egoiști și neurmărind decât propria satisfacere, ignorând cerințele partenerei. Voi românii, chiar dacă faceți sex pe inima goală tot sunteți buni, așa cum un neamț nu va reuși nici cu medicamente.
Spectacolul se desfășura aproape singur Păunescu nefiind doar un dirijor ci un puternic catalizator.
La momentul în care sala era iluminată doar de brichete și toată acea magmă cânta „ridică-te Ștefane și vezi-ți fiii că viața în lume e grea... „ la versul ce se încheia cu „Măria Ta „ Ana a izbucnit într-un hohot de plâns și printre lacrimi i-a șoptit lui Mihai la ureche:
-De ce noi nemții nu avem așa ceva? Poate că într-o altă viață am fost româncă!
Mihai era emoționat, pe de o parte de faptul că ea ajunsese să stăpânească subtilitatea limbii române , pe de altă parte dintr-o mândrie patriotică.
„Poate că oi fi eu un bun pedagog dar meritul aparține 99 la sută Anei. Sou Youan nu este tot eleva mea? Comparația este nedreaptă așa că să lăsăm lucrurile așa cum sunt! „
Pe drumul spre căminul studențesc al Anei aceasta l-a întrebat dacă se gânește să se căsătorească cu ea.
-Și dacă nu o primești pe Florentina eu am să-ți fac câți copii dorești, mai ales că Germania, democrată cum este ea, oferă condiții minunate celor proaspăt căsătoriți care fac și copii , oferind credite uriașe, în termeni rezonabili, care dacă vor duce cuplul ca în primii cinci ani să aibă măcar doi copii, acele credite se vor suporta de către stat.
-Am să mă gânesc dar este greu să pricepi că noi românii, indiferent câți copii am avea, nu îi abandonăm niciodată, și cu atât mai mult, eu care sunt neam de țigani. Averea cea mai de preț a țiganilor sunt copiii!
Ana a plecat spre cămin și Mihai a plecat spre casă.
Prea multe evenimente și prea rapid derulate. „Domnule, las-o mai moale! „

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!