poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 761 .



Probabilitate tâmpită
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [tonks ]

2013-08-23  |     | 



Nu-mi mai aduc aminte tot, sau cel puțin nu cronologic. Sunt flash-uri de memorie segmentată. Atât a rămas. Și au trecut doar câțiva ani. Și multe emoții. Nu a rămas în mare decât sentimentul că am fi putut. Poate am fi putut avea în noaptea aia...Vezi? Ți-am zis ca nu mai țin minte. Nu mai au sens decât traduse în trăiri. Știu ce am simțit... Și acum mi-am adus aminte că era aproape dimineață. Aproape. Probabil spre 5. Și o iarnă cumplită.


Aproape de zori putea fi tot. Și nu a fost nimic. Nu este nicio dilemă, niciun ceas stat în loc. Doar o oglindă. În care nu am văzut nimic. Decât trecut. Am rămas proști, holbându-ne în gol, în loc să trăim ce este. Șirul gândurilor este iar absurd. De ce ai plecat? Voiai să ajungi acasă. Indiferent ce o fi însemnând asta. Oricum era dimineață. Și era frig. Da, era foarte frig.


Țin minte frânturi de discuție. Vorbeam despre fair play și ceva cu regrete. Parcă așa era. Posibil să fie regrete. Sau vină. Vina cui... nu mai știu. Am o idee despre cum pierdusem șirul cuvintelor la un moment dat. Freud, artă modernă, o sticlă de vin, niște povești cu tâlc. Și multă liniște. În mii de cuvinte câte s-au spus, cred că am omis să tragem concluzia. O concluzie departe de aberațiile care ne scărpinau conștiințele obosite.


Da, acum îmi aduc aminte. Îmi aduc aminte mirosul dimineții, îmi aduc aminte sticla de vin. Nu-mi dau seama ești tu și acum. Am pierdut iar șirul.


Se învârt toate în gol. Și degeaba...

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!