poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1909 .



Vis de papagal
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2012-10-17  |     | 



În localitatea Șotânga într-o cămăruță mică își făcură apariția 4 papagali. Erau 3 papagali și o papagaliță. Aici ei găsiseră 4 săculeți cu cereale și 2 găleți cu apă ce le era de ajutor pentru iarna care bătea aprig la ușă. Pe cei trei papagali îi chema: Gicu, era cel mai în vârstă și cel mai intaligent, al doilea se numea Ricu și era tânăr și neliniștit, iar Ticu era cel mai mic, deocamdată un puiuț. Pe papagaliță o chema Kiki și fugise dinr-o colivie de la bătrânul Barozon care o ținea înfometată și nu îi acorda nici o atenție. Existenți în această formulă cei 4 papagali căutau să supraviețuiască și să se tolereze cât se mai putea. Papagalul Gicu îi aduna în fiecare zi și îi avertiza:
- Când o burta are hrană iar în cealaltă mațele fac concert te crucești și zici precum papagalul:
-avem în stomac o rană, aici totul este incert. Nu mai strângeți voi curea că aveți creierul care vă funcționează încet. Avem jeg în cămăruță și cântecul vostru-i fals. Plopul face uneori și pere, voi nu cunoașteți acest proverb, nici un dans. Nu am ce să vă mai zic, pe lume nimic nu-i precis. Nu avem niciunul valoare chiar de vă uitați la mine crucis.
Tânărul Ricu îi dădu cu aripa peste gură lui Gicu și spuse:
- Culori sofisticate de pene, un gând și un gest necugetat de papagal. Când plăcerile sunt prea puține și se ascund într-o cămăruță prăpădită, visul nostru este spulberat, îndată pleacă precum o săgeată, să nu mai vedem acest trai destrăbălat. Acum nu vreau să mai văd pe Kiki, această papagaliță căpiată și tristă. Plăcerea pe aici nu mai există, sunt numai regrete fără speranțe. Iluziile voastre par adevărate iar tăcerea voastră are o prelungită vacanță. Aripi obosite de atâta stres, ele stau în relaxare doar o secundă. Aveți sugrumate plăcerile amorțite care vor să aterizeze într-un loc mai puțin banal, să deveniți mai fericiți , să vă lipsiți de un carnaval. Vă dați unul în cap la altul, hrana e pe primul loc. Nu vă cunoașteți interesul și saltul peste fericire ia mereu foc. Unul este în expirat , altul este un pui. Kiki este o tembelă pentru toți ea are un cui. Ea ne dă speranțe cu nemiluita, eu am câștigat un rahat. Kiki se face acum pe adormita, eu sunt agitat acum , sunt supărat. Am visat de când eram un pui să ajung pe trepte înalte. Aici visul este-n cui, doar de ramoliți am parte.
Puiul Ticu se băgă și el în discuție:
- Ne intoxicăm cu multe vorbe, suntem numai papagali. Vă băgați nasul în ciorbe, sunteți absurzi, banali. Fraierii stau și se agită iar șmecherii lucrează în subteran. Papagali cu vise pe plită, țipați aiurea, totul este-n van. Papagalița Kiki dădu peste cioc lui Ticu cu aripa și spuse clar:
- Banul și minciuna stau pe tron, măi prostănaci. Nu mai aveți nevoie nici de hrană, nici de copaci. Visele voastre sunt aiurea se duc urgent-n saci. Noi suntem călăuziți de un instinct bizar, avem mereu un rateu, șansa noastră o ia mereu la vale. Are mereu alt trase iar inima ne creează un puseu. Instinctul nostru ne ajută să facem gălăgie de proastă calitate. Cu evenimentele nu se face troc, vom avea doar cuțite-n spate. Suntem proșfi fără pereche, eu la minte nu sunt slabă. Ricu este într-o ureche, Gicu are aspect de babă. Puiul Ticu suferă de trufie, să vă spun acum ceva drept, aici la noi este o mumie, voi nu o vedeți, aici nimeni nu-i înțelept. Face-ți numai lucruri rele și vă luați după scorneli. Peste tot numai belele, sunteți numai 3 tembeli. Prostia voastră pribeagă în noapte mai țipă după ajutor. Aici totul este infect, eu caut acum să zbor.
Gicu și cu Ricu își spuse ceva unul altuia la ureche iar micuțul Ticu o anunță pe Kiki că este momentul să lase comentariile și să îi dea de mâncare. Noaptea Gicu și cu Ricu îi pusese gând rău lui Kiki căci doreau să îi facă viața mai bună, pe rând, nu toți odată. Aveau in plan ca bătrânul Gicu să fie primul care să îi schimbe ritmul iar el să fie la final că avea destulă răbdare. Gicu înainte de plecare spuse lui Ricu:
- Am visat pe tuta asta că făceam un sex cu ea. Când m-am trezit mă durea țeasta, sincer totul în corp mă durea. Invidia neghiobă nu-mi dă pace precum melci de pe un asfalt uscat. Mie sexul zău că-mi place, sunt bătrân, sunt un sonat
Ricu:
-Și eu am visat pe neghioba, că făceam cu ea un sex pervers. Eu sunt un papagal de treabă, îi fac o poezie, fac un vers. Avem vise într-o dungă, de papagali jigăriți. Singurătatea uneori ne alungă, să fim fraieri, păcăliți. Se pregăteau să atace colivia lui Kiki dar aceasta scoase un sunet scurt iar după un sac apăru un sticlete pe nume Cosmote care le spuse agitat:
- Gustul strașnic de făcut sex pe lumea plină de rețete, vă face să nu mai aveți vlagă, să aveți numai regrete. Nimic nu este de pamană, stocul cel de păsărică este limitat. Sexul poate produce rană, papagal bătrân, papagal sonat. Pentru ideile voastre bolnave, vă dau minute gratis în rețea, aveți abateri grave, toată viața voastră e o belea. Kiki și Cosmote ieșiră de acolo nu inainte de a le spune celor doi papagali:
-Tornada din o privire prefăcută, spune că vreți să păcăliți Universul. vă faceți viața urâtă, vă schimbați drumul și sensul.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!