poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2839 .



O viață creștină autentică, orientată după Canoanele Bisericești. (1).
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2011-07-13  |     | 



Deoarece viața creștinilor s-a "modernizat" mai mult ca niciodată, iar omul a decăzut din grația lui Dumnezeu, considerăm că este nevoie de o bună rânduială care să ridice din nou, umanitatea conform Urcușului Duhovnicesc, conform “Poporului Ales”, la o Naștere din Nou, apelând la valorile moralei ortodoxe tradiționale, păstrate în tezaurul canonic al Bisericii, “SFÂNTA TRADIÞIE”.
Sfânta Tradiție păstrată în Sfântul Altar, constituie o veritabilă călăuză morală, un îndreptar al vieții noastre duhovnicești, o revenire pe făgașul normalității...
Pentru vremurile de acum, marcate în multe privințe de relativism și indiferență, numai cei ce vor practica aceste valori ale moralei ortodoxe tradiționale, vor dobândi « mântuirea ». Mântuirea ne conferă puterea de a ne orienta către o viețuire autentică, în conformitate cu rânduiala Divină. Multora n-o să le convină, acelora care săvârșesc abateri de la aceste CANOANE, că sunt dați ANATEMA nu numai de Dumnezeu, ci chiar și de Sfinții Părinți de la Sfintele Sinoade.
Aceste canoane sunt cuprinse în Pidalion (Cârma țării ) ca un îndreptar al vieții noastre duhovnicești. și sunt puse în bună rânduială, de UNA Biserica Sabornicescă și Apostolească. Bănuiesc că știți ce fel de creștini au alcătuit Canoanele! Numai Sfinții care erau inspirati de Lucrarea Duhului Sfânt… Considerați că o adunare bisericească din ziua de azi ar avea autoritatea să "corecteze" ceea ce au instituit Sfinții Parinți?!... Nu, bineînțeles...
Deci, iată, cei care n-au avut, până astăzi, un duhovnic trebuie a cunoaște de acum și a respecta cu conștiinciozitate cele de mai jos :
1. “Femeia să nu poarte veșminte bărbătești, nici bărbatul să nu îmbrace straie femeieși, că tot cel ce face aceasta este URÂCIUNE înaintea lui Dumnezeu” (Deutr.22-5).
În Sfânta Tradiție fondată pe credința și adevărul revelat de Dumnezeu, sfinții Părinți ne învață:

“Travestirea în bărbat”
Canonul 13 Sinod. Gagnra (340)

“Dacă cineva printr-o aparentă nevoință schimbă îmbrăcămintea, Si în locul obișnuitei îmbrăcămintei femeiască, ar îmbrăca bărbătească să fie ANATEMA”.

“Tunderea părului la femei”
Canonul 14 Sinod Gagnra (340)

“Dacă vreună din femei din cauza unei aparente nevoințe ș-ar tunde părul, care l-a lăsat Dumnezeu pentru amintirea supunerii, să fie ANATEMA ca una ce calcă această poruncă”
Sfânta Scriptură ne sfatuiește: “Orice bărbat care se roagă sau proorocește, având capul acoperit, necinstește capul său. Iar orice femeie care se roagă sau proorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul; căci tot una este ca și cum ar fi rasă. Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună văl. Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat. Și pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri. (1Cor. 11; 4- 10).

“Podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur și îmbrăcarea hainelor scumpe, . Ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu.”.(1Petru 3;3-4).

Deschide, Doamne, inima mea și învață-mă să merg în calea poruncilor Tale. Învață-mă să fac Voia Ta. Tot ce am în trupul și sufletul meu înlăuntru și înafară, atât Harul cât și darurile firii, toate ne sunt date de Tine, Izvorul a tot binele. Când mă gândesc la nespusa Ta înălțime, eu mă văd mai presus de tot binele ce ai trimis peste mine! Martori sunt Apostolii Tăi care n-au prididit să aprindă sărmane lumânări pe Calea ce duce spre Tine, ca să se păstreze credința și, de a se feri oamenii de păcat, dar astăzi sau stins și nu mai ard în viețile noastre. Cu părere de rău spun acestea, dar mulți dintre noi, nu știu, că fac mare păcat și cât de ușor îl pot face. Iată, în zadar păstrăm în viața noastră, speranța, că « ne va fi mai bine », dacă nu împlinim Voia Sa. AMIN.

“A mai auzit, oare, vreun popor glasul Dumnezeului celui viu, grăind din mijlocul focului, cum ai auzit tu și să rămână viu?

Ascultă dar, Israele: hotărârile și legile care vă învăț eu astăzi să le păziți, ca să fiți vii, să vă înmulțiți și ca să vă duceți să moșteniți acel pământ pe care Domnul Dumnezeul părinților voștri vi-l dă în stăpânire Să nu adăugați nimic la cele ce vă poruncesc eu, nici să lăsați ceva din ele; păziți poruncile Domnului Dumnezeului vostru, pe care vi le spun eu astăzi”. (Deutr. 4- 1, 2, 33)

“O, de mi-ați îngădui puțină neînțelepție! Dar îmi și îngăduiți, 2. Căci vă râvnesc pe voi cu râvna lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit unui singur bărbat, ca să vă înfățișez lui Hristos fecioară neprihănită”. (2Cor. 11-1,2)

Fragment din cartea intitulată: “IEȘIÞI DIN EA, POPORUL MEU!” (Vol. 2).

Va urma.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!