poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2529 .



Luați Biblia ca pe un drog…
proză [ ]
Însemnări creștine
Colecţia: texte poezii religioase

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mihaylo ]

2011-01-13  |     | 



Marea folkistă Tatiana Stepa, care a trecut în veșnicie pe 7 august 2009, a scris și a cântat un cântec pe care l-a intitulat «Singurătatea» al cărui refren spune:

«Vă propun un tratament urgent
Și să aveți încredere vă rog:
Când nu e un alt medicament
Luați singurătatea ca pe un drog.»

«Luați singurătatea ca pe un drog...» Ei, ce spuneți?..
Singurătatea, lipsurile, necazurile, neînțelegerile, moartea cuiva și câte și mai câte nu apasă sufletele noastre?... Cât de mult am dori uneori să uităm de toate aceste griji și să simțim pace în inimile noastre.
Eu când trec prin asemenea momente, de multe ori cei din jurul meu mă întreabă: «Ce ai?.. Te doare ceva?..», «Mă doare sufletul!» – le răspund. Mulți pleacă zâmbind, asta poate din cauză că eu mai tot timpul glumesc cu ei. Unii poate mă înțeleg, alții nu, dar pe mine întradevăr, deseori mă doare sufletul și nimic nu doare mai rău decât sufletul, poate unii știu asta. De multe ori, rezolv această problemă cu un pahar-două de alcool și atunci pe moment mă liniștesc, mai iau unul și devin fericit chiar. Dar, vai a doua zi sufletul mă doare mai rău, problemele mi se par mai grele.
De câteva ori am avut momente de o liniște și de o pace sufletească de nedescris și tocmai acum trec printr-un asemenea moment și nu datorită alcoolului ci a rugăciunii și citirii Bibliei.
Iată cât de simplu și totodată cât de greu este să fi fericit. Cât de greu mi-a fost să întind mâna după una din Bibliile ce stau «prăfuite» pe raftul deasupra biroului meu, s-o deschid la întâmplare și să citesc din ea. Dintr-o dată am simțit pace și liniște în suflet – Dumnezeu îmi vorbea prin Cuvântul Său, pe urmă i-am vorbit și eu, a fost minunat! Nu mai vorbisem demult cu Domnul meu. Am continuat și a doua zi și a treia și iată, de câtva timp, mă simt liniștit și fericit și asta datorită dozei zilnice din Cuvântul lui Dumnezeu pe care mi-o injectez în suflet.
Sunt sigur că dacă voi înceta să-mi mai administrez doza necesară, sufletul meu se va îmbolnăvi din nou.
Astfel, eu mi-aș permite să schimb un singur cuvânt în refrenul cântecului Tatianei Stepa:

«Vă propun un tratament urgent
Și să aveți încredere vă rog:
Când nu e un alt medicament
Luați Biblia ca pe un drog.»

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!