poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4641 .



Þânțarul infectat cu virusul West Nile vs. Guvernul B.O.C.
proză [ ]
Trimis la Festivalul „Oltenii &… restu’ lumii”, Slatina
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Casiopeea2008 ]

2010-10-19  |     | 



Scrisoare către juriu

Subsemnatul Culex pipiens, cunoscut și sub numele de Þânțarul comun, îmi exprim indignarea cu privire la temele impuse la concursul de epigrame. Atât eu, cât și Guvernul B.O.C. suntem hematofagi, carevasăzică sugem sângele poporului, dar infecția neuroinvazivă cu virusul West Nile e o nimica toată, pe lângă pauperizarea invazivă produsă de virusul B.O.C. (Brain Of Cluj). Așadar, e drept că între noi sunt unele asemănări, dar să fim băgați în aceeași oală… e prea de tot!
Trăim în era progresului, trebuia să vin și eu cu ceva nou. Amicul meu, Sus scrofa domestica, a trecut de la trichineloză la gripa porcină, Simpatica Ruminantia a adus în peisaj encefalopatia spongioasă bovină, alintată „boala vacii nebune”, Gallus gallus a stârnit atâta vâlvă cu virusul H5N1. Doar nu voiați să transmit malarie, ca strămoșii mei! Am progresat, iată-mă aducând un nou virus!
Înainte de a-mi căuta nod în papură, sau, mă rog, în… praz, trebuia să vă gândiți cât de benefică este acțiunea mea asupra populației.
Când, în mass-media, am fost prezentat ca fiind dușmanul cel mai de temut, s-a cam făcut din țânțar, armăsar. Ați văzut că guvernanții vor să prelungească vârsta de pensionare la 65 de ani. Știți care persoane sunt expuse la infecția cu West Nile? Cele trecute de 65 de ani. Vedeți? Cum nu mai sunt apte de muncă, intervin să dau o mână de ajutor.
În timp ce Guvernul B.O.C. lasă oamenii fără locuri de muncă, eu le dau de lucru. Gândiți-vă câți specialiști lucrează datorită mie: biologi, entomologi, personal medical! Să nu mai vorbim că în lupta cu mine, o biată insectă, sunt implicați până și specialiști militari. Unde mai puneți că în această vară a crescut considerabil cifra de afaceri a producătorilor de insecticide.
Apoi, virusul Brain Of Cluj încearcă să ucidă oamenii prin înfometare și frig, dar nu reușește mereu, aceștia chinuindu-se cumplit. În cazul virusului răspândit de mine, efectul e rapid și garantat. Oricum, speră, săracii, să se adeverească urarea „Să trăiți bine!”, dar trăiesc mai bine doar decât anul viitor. Cum să mai crească salariile și nivelul de trai? Au crescut și așa destule: taxele și impozitele, rata șomajului, dobânzile bancare.
Reducerea salariilor cu 25%, cea mai mare năzbâtie a guvernanților, mă va afecta și pe mine. Se zvonește că îmi vor reduce 25% din trompă, pe motiv că se tem de concurență. Nici cu trompa intactă, nu reușeam să penetrez obrazul lor gros. Și, chiar de izbuteam, ei sunt imuni la greve, la acțiuni de revoltă, la înțepăturile epigramiștilor, darmite la înțepătura unei biete insecte.
Așadar, consider temele alese pentru concurs o jignire la adresa mea. În plus, e un act de sadism să vă legați de o biată insectă care nu mai are mult de trăit. Noi, țânțarii, trăim maxim trei săptămâni, iar acum, că se apropie iarna, ni se apropie și nouă sfârșitul, pe când Guvernul B.O.C…
Ca să vă convingeți cât sunt de simpatic, puteți să mă invitați la Festivalul „Oltenii &… restu’ lumii”. Ce spuneți?
În speranța că nu îmi dați cu flit,
Vă bâzzzzzzzzzzzâi, cu respect,
Culex pipiens


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!