poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1814 .



O lume uitată
proză [ ]
Fostoitu' penelor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [starsgates ]

2010-09-11  |     | 



Azi am transformat o pernă mare - pernă de zestre de 80cmm/80cm- în două perini mai mici. După mine era prea mare, genul de pernă care o iubesc cei care dorm în fund.
Sigur că în timp ce umblam cu mâinile între pene mi-am adus aminte de bunica, cea căreia trebuie să-i mulțumesc pentru zestrea asta.
O țin minte cum pregătea penele pentru perinile noastre. Atunci când veneam acasă de la școală, o găseam fie făcându-și de lucru cu penele, fie cu fasolea uscată sau porumbul pe care îl ,, sfărâma pentru animale", fie cu câte o carte în mână.
Dacă mai aveam bunăvoința s-o mai ajutăm din când în când, atunci când ne mai rupeam din timpul destinat pentru joacă, ne povestea cum se mergea mai demult la,,fostoit de pene,, fie alte povești despre alte vremuri.
,, - Iarna femeile și fetele se adunau la câte una dintre ele acasă să fostoiască pene pentru zestrea fetelor. Sigur că acolo unde erau fete se adunau și flăcăii ca muștele la miere, spunea bunica zâmbind.
Și acolo unde sunt mulți tineri la un loc sunt și multe pozne că doar multe le mai puiază mintea tinerilor.
Într-o seară în timp ce noi lucram de zor la pregătirea perinilor pentru una dintre fete, intră doi flăcăi în cameră, val -vârtej și în timp ce unul închidea ușa celălalt deschide pumnul în care se zbătea o vrăbiuță. Sărmana când s-a văzut liberă, zbârrrr dintr-o parte în alta a camerei. Apoi iar și iar...
Imaginează-ți cum zburau penele din covată, cum țipau fetele care au ajuns să se umple de pene și cum râdeau ținându-se de burtă cei doi draci împielițați.,,
Zâmbesc uitându-mă în oglindă, sigur că da, nici eu nu am scăpat de penele astea ,,cu care trebuie să lucrezi foarte liniștită spunea bunica, altfel ți se umple casa cu ele,,.
Am pus și flori de levănțică și gata cu amintirile și...perinile din pene de rață!
,,Penele de rață sunt cele mai bune spunea bunica, sunt ca mătasea și perinile sunt foarte ușoare,,
Așa este, îmi spun în gând în timp ce pun fața de pernă...

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!