poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1288 .



cuvintele morții
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [darckuniverss ]

2010-06-20  |     | 



Cuvintele morții
De Crișan Ciprian Ciprian

Atât de mult a iubit dumnezeu lumea că a dat pe singurul său fiu ca să moară pentru păcatele noastre!

Orașul lâncezea în după amiaza zilei de 29 iunie. Căldura înăbușitoare persista chiar și după cele câteva ore de ploaie când în parc își făcu apariția un personaj oarecum grotesc.
- Vreți să știți mai multe despre Isus, despre cum a murit El pentru noi? Doriți un pliant care vă va schimba viața? Vreți să cunoașteți mai bine biblia?
Personajul, unul din miile de personaje ce încearcă să facă negoț cu religia, rătăcea pe aleile ude, oprind pe fiecare trecător în parte și întrebând pe toți același lucru.
O singură dată se opri mai mult cu o femeie în vârstă, căruia i-ai fi dat cel mult 70 de ani după cum arăta, dar nu se opri mai mult de 10 minute, la despărțire zâmbind larg arătându-și dinții stricați.
Au trecut câteva zile de când nu l-am mai văzut pe acest individ, pe acest pelerin vechi aducând un mesaj la fel de vechi ca lumea într-o lume nouă și probabil pe moarte, când l-am observat odată, stând măreț în straiele sale rupte și cu dinții săi stricați în mijlocul unei mulțimi trâmbițând mesajul său divin.
Insista foarte mult pe acel verset care suna –din memorie spun acum- atât de mult a iubit dumnezeu lumea că a dat pe singurul său fiu ca să moară pentru păcatele noastre!
Acest lucru nu avea să fie un impact deosebit dacă a doua zi nu aflam prin intermediul mass-mediei că au fost o serie de sinucideri pe care le lega un singur lucru, versetul biblic citat cu diferitele adnotări ca de exemplu: dacă dumnezeu ne-a iubit atât de mult că și-a trimis fiul să moară, atunci și eu pot muri împreună cu familia mea pentru el, pentru a ajunge în împărăția Lui; nu sunt vrednic pentru moartea Fiului lui Dumnezeu, de aceea mă voi duce să îi spun acest lucru, suna o altă notiță a unei femei; sau dacă Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat ucis pentru noi toți, eu nu pot muri pentru el, pentru cel ce dă viață?
Ori de câte ori îl observam pe acel personaj, zilele orașului se transformau în lungi și nesfârșite înmormântări. Și ca întotdeuna personajul avea o asemea putere de convingere în spusele sale că...
Cine nu se va naște din nou acela nu va intra în împărăția tatălui, cine nu moare în cristos acela nu va cunoaște slava lui Dumneze, eu sunt calea, adevărul și viața, oricine vrea să ajungă la Tatăl trebuie să se hrănească cu sângele meu și cu trupul meu!
Aceste cuvinte, biblice la origine au avut ca repercusiuni un val imens de sinucideri căruia i-au căzut victime femei, bărbați, tineri și vârstânici, pentru că aces personaj, așa cum aveam să aflu mai târziu, chiar înainte să mor într-un accident, era chiar îngerul morții!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!