poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1619 .



Adunarea de pigmei
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2009-07-18  |     | 



Pe planeta Dojeneala în localitatea Zăbava exista teritoriul pigmeilor Pika- Kaka. Aceștia erau conduși de cei trei vestiți pigmei pe nume: Șoc, Doc și Ioc. Ei erau cei mai inteligenți din zonă și de aceea au fost aleși drept conducători de trib. Șoc era tartorul pigmeilor de 1 metru și era tare mândrul de rolul său căci toți supușii îi ascultau ordinele cu sfințenie. Doc era șeful pigmeilor de 70 de cm iar Ioc al celor de 50 de cm. Toți trei erau mici la înălțime însă creierul lor funcționa la parametrii înalți. Săturându-se de atâta monotonie care exista în trib, ei s-au gândit să organizeze un concurs care să îi mai stimuleze pe acești umili pigmei. Șoc a lipit afișe pe toți copacii din zonă unde era anunțat un concurs în care câștigătorul trebuia să aducă o mare cantitate de fire de păr. Premiantul primea drept cadou o vacanță pe Pământ, în Rusia. Cel care s-a înfățișat cu 120 de Kg de fire de păr a fost pigmeiul Cico. Acesta i-a spus bucuros șefului său:
-Cantitatea asta de fire de păr poate fi folosită la o împletitură de soi. Toată familia a contribuit cu ceva și vom deveni urgent eroi. Plec în Rusia la Abramovici să mă plimb cu iachtul său. Sunt un pigmeu norocos, așa a vrut Dumnezeu.
Pigmeiul Doc a organizat și el un concurs în care premiantul trebuia să aducă o mare cantitate de unghii. Cel care va câștiga concursul va pleca în Franța, pe Coasta de Azur. Piticoata Tipa-Pipa a adus cea mai mare cantitate de unghii pentru că ea și toți membrii familiei ei nu și le mai tăiase de un deceniu. Ea îl anunță pe șeful Doc:
-Mi-am tăiat unghiile frate, dar mai am ceva frumos. Ai să cazi urgent pe spate că mi-am pus silicoane în dos. Acum am un poponeț frumos că or să îi cadă plombele președintelui din Franță. Repede! să plec acum că mi se termină vacanța.
Pigmeiul Ioc a organizat un concurs mai deosebit în care să își arate bărbăția lor cei mai virili pigmei. Cel care lua concursul era trimis în Romania ca să deschidă acolo câteva cazinouri și localuri de lux. Pigmeiul Moko- Fano a luat imediat concursul căci la înălțimea sa de 50 de cm avea organul de reproducerea tot de 50 de cm. După concurs el i-a spus șefului său Ioc:
-Mă duc în țărișoara aia și vă aduc un prezervativ. Niciodata nu trebuie să te agiți, pe lume nimic nu este tardiv. Cel mai câștigat eu voi fi că voi ocoli chiar vama. Voi o să fiți mândri de mine, se va bucura și mama.
Acolo conducătorii sunt pigmei cum suntem fraților și noi. Oamenii sunt agitați, nervoși. Vorbesc în somn, par strigoi. Își dau unul în cap la altul, pupă în fund pe cei bogați. Unii își cunosc interesul, saltul lor murdar este peste rahați.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!