poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2593 .



Ghicitoarea
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [demiurgos ]

2002-02-18  |     | 



- Tu ai ceva pe suflet.
- Da, matusa, am (putina drojdie de la revelionul trecut si o constipatie sentimentala ca noi toti, ca vechi toti).
- Vad pe cineva la drum deschis care te pandeste si-ti vrea raul.
- Cred ca stiu cine este (mai ales ca atunci cand sarut o femeie si nu-mi dau seama ca este fata, ma gandesc la cartofi prajiti condimentati cu scortisoara).
- O bruneta cu ochii verzi iti gandeste asternutul. (Regele urineaza de la balcon iar regina ofteaza scarpinandu-se sub brat:"Badaran esti, soarele meu."; "Eu sunt soarele ma-tii", spuse regele politicos, "numai mama ta ma vede asa cum sunt".)
- Punde degetul aici.
Cu respect imberb m-am supus.
- Mai ai ceva pe inima. Si ea te doreste pe tine, dar bruneta cu ochii verzi...(Vai, matusa, cum poti sa incurci sanii cu caninii, transpiratia cu lobul urechii, altarul cu cascatul, unghia cu dorinta, limba cu talpa si arcasul cu zorii unei zile ploiase?)
Toate se vor face dupa sufletul tau. (Stiu si eu? Maine murdaresc peretii orasului cu zatz de cafea sa mai ghiceasca o data, sa le potriveasca inca o data dupa sufletul meu si-n vis si-n amintire si jigodisme si... si daca imi reuseste sa ma transform in soparla cu sange cald, as mai putea sa zic ceva?)
- Cineva din casa se gandeste la tine. Esti iubit de multi oameni...
(Nimic nou, admirabila mea. De cand ma stiu mi s-au sarutat venele, carliontii, dorintele, am fost adulat si mi s-a dat paine - circul l-am facut eu - toata istoria omenirii a rupt din ea sa-mi dea carne si sange si, de fapt, nu stiu de ce se mai face caz de istorie sau biologie cand totul are finalitate in mine. Dar eu ma prefac ca nu stiu, ei se prefac ca habar n-au. Nu era nevoie sa-mi spui; numai dupa modul cum isi depun oamenii cererile de divort sau fac accidente, imi dau seama ca sunt zeul lor tainic).
- Candva ai facut o mare greseala...
(Adevarat, adevarat, fumasem la drum de seara ultima respiratie a iubitei, cu toate ca stiam ca mi se va intampla ceva rau daca pictez un gandac viu in roz si-l poreclesc "Blue-Speed").
- Acum pune degetul aici.
Ah, prea tarziu, deja nu se mai poate fiindca a venit iarna si in asternutul meu, pe inima mea, doarme Bruneta cu ochii ei verzi.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!