poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3873 .



Timișoara: CONCURS - creație literară \"Pavel Dan\"
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Marina ]

2009-02-27  |     | 



Cenaclul literar Pavel Dan din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Timișoara lansează o nouă invitație la cea de a XII-a ediție a Concursului național de creație literară studențească Pavel Dan.


Competiția se va derula pe următoarele secțiuni: poezie, proza, eseu, critică literară.

Lucrările (minim 7 – maxim 10 poeme; minim 5 – maxim 10 pagini de proza/ critică / eseu) vor fi trimise într-un plic mare semnat cu un moto. În interiorul acestuia va fi introdus un plic mic închis pe care va figura același moto și care va conține numele și datele concurentului, inclusiv adresa de mail și numărul de telefon.

Concurenții trebuie să fie încadrați în învățământul universitar (facultate, master) și eventual preuniversitar.

Lucrările se depun până la data de 1 aprilie, pe adresa Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, Bd. Regele Carol I, nr.9, 300 180 Timișoara, cu mențiunea: pentru concursul de creație literară.
Rezultatele vor fi comunicate până în 1 mai, iar la sfârșitul aceleiași luni va avea loc festivitatea de premiere și lansarea volumului colectiv.

Cenaclul literar „Pavel Dan“
În anul 1958 ia ființă, în cadrul Casei de Cultură a Studenților, un cenaclu literar având, la acea oră, două secțiuni : un cerc de proză și unul de poezie. Din 1965 și până-n prezent — cu modificări pasagere — se va numi cenaclul „Pavel Dan“, numeroase generații de scriitori recunoscându-și, cu plăcere, în timp, sorgintea „paveldanistă“. Amintim doar câteva nume : Cornel Ungureanu, Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Petre Ilieșu, Marcel Tolcea, Eugen Bunaru, Robert Șerban, ș.a.
Din 1980 își începe „stagiunea estivală“ tabăra de creație literară de la Crivaia care a reunit, în repetate rânduri, alături de studenți, scriitori din marile centre culturale ale țării, cât și membrii cenaclului „Semenicul“, din Reșița, (îndrumat de regretatul poet Ioan Chichere), oaspeți aproape permanenți.
1996 este anul care marchează debutul Concursului Național Studențesc de Creație Literară, desfășurat sub egida cenaclului și ajuns, la această oră, la cea de a XI-a ediție. Fiecare ediție s-a finalizat cu editarea unui volum colectiv de debut, conținând o parte din creațiile premiate, la secțiunile poezie, proză, eseu și teatru.

surse:
Casa studentilor Timisoara
http://ccs-tm.ro/index.html
http://cenaclulpaveldan.wordpress.com/istoric/


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!