poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5343 .



Concursul de Poezie \"Ana IL\"
presa [ ]
Ediția I, Brașov, 2008

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mari ]

2008-06-06  |     | 



În memoria scriitoarei Ana Il, membră a Uniunii Scriitorilor din România Filiala Brașov, Editura Dealul Melcilor organizează Prima Ediție a Concursului de Poezie „ANA IL”.

Concursul se adresează creatorilor de poezie nedebutați în volum. Participanții la concurs vor trimite maximum 10 (zece) creații în versuri, însoțite de un motto, într-un plic, cu mențiunea „Pentru Concursul de Poezie ANA IL”. În același plic va fi introdus un alt plic închis, cu datele de identificare, pe care se va regăsi motto-ul.

Lucrările vor fi trimise până la data de 1 august 2008, data poștei, pe adresa: Brașov, Str. Dobrogeanu Gherea nr.77, bl.B5, ap.4.

Marele Premiu va consta în publicarea unui volum de versuri la Editura Dealul Melcilor, în termen de un an de zile de la decernarea premiilor, 22 august 2008.

Juriul va fi alcătuit din personalități ale vieții culturale brașovene.

Ana IL este pseudonimul literar al Corneliei MOCANU.
Cornelia Mocanu s-a născut pe 5 august 1957 în Bușteni, judetul Prahova. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București si a lucrat ca psiholog la Sanatoriul Climateric de Nevroze, Predeal.

A debutat în anul 2000 cu volumul „Uriel, îngerul…” A mai publicat antum opt volume: „Plâns invers” (2000), „Femeia-Târziului” (2001), „Candela” (2001), „Vămile văzduhului” (2001), „Nenorocul cuvintelor” (2002), „Antidestin” (2002), „Secvențe de CIULEANDRÔ (2002), „Isihie” (2002), si alte trei volume, postum: „De nedragoste” (2003), „Meteora” (2003) și „Restituire” (2004), toate la editura Dealul Melcilor.

A fost membră a Uniunii Scriitorilor din România. I s-au decernat premii literare importante, printre care și premiul „Darie Magheru” al Uniunii Scriitorilor din România, pentru debut în poezie.

A murit pe 21 august 2002, după o lungă și grea suferință.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!