poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3734 .



Anul Francofoniei in Romania
presa [ ]
septembrie 2005 - septembrie 2006

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2005-09-21  |     | 



Anul Francofoniei in Romania


septembrie 2005 - septembrie 2006




O conferință de presă organizată marți, 20 septembrie, la Minsterul Afacerilor Externe, a anunțat, practic, deschiderea Anului Francofoniei în România.
Șeful diplomației românești, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat în aceste împrejurări: „În România, francofonia înseamnă o miza politică și simbolică. La nivel simbolic și cultural, modernitatea românilor este marcată de civilizația franceză, iar acest lucru se recunoaște în aproape toate capitolele dezvoltării noastre sociale sau politice, de la adoptarea principiilor codului civil napoleonian și până la educația oamenilor politici din perioada interbelică”.
La nivel politic în primul rand, dar nu numai, francofonia reprezintă “o oportunitate pentru România”. Astfel, în septembrie 2006, România va găzdui Sommet-ul Francofoniei, care va reuni la București șefii de stat din 63 de țări. M.R.Ungureanu a arătat că din Organizația Internațională a Francofoniei OIF fac parte 11 state member ale Uniunii Europene, 12 state member NATO și 21 state member OSCE. Diplomația românească intenționează să utilizeze francofonia ca o “pârghie suplimentară” în relațiile bilaterale cu aceste țări.

Deschiderea oficială a Anului Francofoniei în România a fost marcată de extraordinarul concert de gală susținut de Orchestra Națională a Franței pe scena de final a Festivalului Internațional de muzică “George Enescu”, care va fi urmat de numeroase acțiuni de prestigiu. Astfel, până în luna septembrie a anului 2006, în țara noastră se vor desfășura acțuni de prestigiu ale institutiilor de prim rang ale OIF, intre care Agenția Universitară a Francofoniei, Adunarea Parlamentară a Francofoniei, Asociația Internațională a Primarilor Francofoni, Uniunea Presei Francofone, Asociația Internațională a Scriitorilor de Limba Franceză. Alte foruri interne vor conlucra efficient pentru organizarea de manifestări cu ecou internațional – conferințe, colocvii științifice, seminarii, spectacole, festivaluri de arta, reviste și suplimente literare s.a. – în România, prin : Ministerul Culturii și Cultelor, Ministerul Educației și Cercetării, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România, Ministerul Afacerilor Externe, Academia Română, reviste literare, biblioteci pubice, dar și ONG-uri, ce au deja o practică importantă în domeniul relațiilor culturale tradiționale dintre România și Franța.



***
Blog Angela Furtuna

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!