poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 337 .



"Curat caraghioz" spunea Pristanda
presa [ ]
o replică înfiorătoare în prezent

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tulceanul ]

2023-07-09  |     | 



"Curat caraghioz", spunea Pristanda, o replică înfiorătoare în prezent
.
Urăsc aeastă replică, "Curat caraghioz", de confirmare servilă a oricărui "bampirism", sau a oricărui abuz de putere, din funcții serioase în care sunt puși niște delapidatori de bani publici dovediți prea puțin de presă și de organele de anchetă. Se observă cel mai mult acum impostura, când iese la iveală întreaga caracatiță a mafiei azilurilor groazei, din sectorul 3, ce se târa în mod nefiresc până pe tarlaua lui Pandele și a Firii, în același Voluntari, în care se oploșiseră și frații Tristan și Andrew Tate.

Să treci mereu cu vederea năzdrăvăniile unor edili ori foști edili ai Capitalei precum Robert Negoiță și Gabriela Firea, să zici despre boacănele sau tunurile trase de ei pe spinările contribuabililor bucureșteni că n-au făcut ei mare lucru, nimic condamnabil și că ar fi de-a dreptul "caraghioz" măcar gândul unora că aceștia doi "nepătați pe veci" au călcat pe bec mi se pare nu doar o sfidare publică pornită dintr-un fost și actual "activism" printre locatari momiți cu tot felul de promisiuni electorale, ci și un act de cinism și de iresponsabilitate civică.

La naiba, cum să lași pe "vânătorii de averi", ce erau depistați imediat pe timpul lui Ceaușescu, dovadă stând și atâtea filme polițiste, de la "BD în acțiune" până la "Secretul lui Bachus", să acționeze nestingherit, în umbră, punând labele pe grosul muncii de-o viață al unor bătrâni din secorul 3 din București, apoi să-i preiei instituționalizați și să-i izolezi, ca să-i mulgi mai rău ca în lagărele japonezilor din al Doilea Război Mondial, sau ca în cele lui Ion Antonescu și Gheorghe Alexianu, guvernatorul Transnistriei dintre Nistru și Bug între 1941-1944? Mi se ridică părul pe spinare!

Robert Negoiță, Gabriela Firea și soțul său, Pandele ar trebui să-și dea demisiile din posturile lor și să ne lase odată în pace. Ori să-i izoleze cineva la munte, într-o casă de babuini. Să se mănânce acolo între ei.

Mă uit la dezastrul lăsat în urmă de armatele lucrătorilor lui Robert Negoiță, care rup garduri bune, nu pun cu lunile și jumătățile de an alte garduri noi la bloc, fac trotuare mai proaste din pavele, distrug scări, lasă balustradele de dinainte nepuse, nu știu să reconstruiască bine nici treptele, lasă problema parcărilor în pom!

Armata mai amplă a oamenilor Firii și a lui Pandele ajunsese atât de departe pe timpul mandatului ei la Primăria Generală a Bucureștiului încât șoferul personal fusese pus mare sculă pe basculă în multe funcții de răspundere bine plătite, deși el, acum trei ani, nu știa să scrie nici măcar un act.
Ștefan Văsâi a ajuns, după afirmațiile lui Nicușor Dan, din postul de "șofer al primarului Florentin Pandele" la "Poliția Locală Voluntari și apoi "șeful Poliției Locale București". După aceea, după niște achiziții problematice la poliție, a devenit director general pe Administrativ la Primăria Capitalei, mâna dreaptă a Gabrielei Firea. În plus și-a mai angajat:
- fiica la Direcția de Asistență Tehnică și Juridică din cadrul PMB;
- ginerele la serviciul Relațiile cu Diaspora;
- soția la Direcția Juridică;
- nepoata la Direcția Informatică.
Toată lumea care l-a cunoscut spune că Ștefan Văsâi nu cunoaște limba română (din sursă sigură, de la "angajații onești ai Primariei" zice Nicușor Dan).

Lucrurile merg prost în România pentru că de la cap se împute peștele, de la mafii imobiliare, nepotisme, relații dintre membrii PSD, puși în funcții babane - o întreagă mafie a vămurilor, dar și legată, iată, de niște deturnări de fonduri în buzunare largi prin "azilurile groazei".

Vânătorii de averi din Nicomedia, cameleonicii antieroi în "Cartea milionarului" de Ștefan Bănulescu au ieșit la suprafață, abia în vara anului 2023. Cam târziu! S-a spus câte ceva din 2022 despre aceste acțiuni de spoliere a bătrânilor bucureșeni, dar s-a replicat că n-ar fi adevărat, că sunt exagerări mediatice din partea dușmanilor. Nu erau deloc exagerări. Căpușele nesătule de sânge acționează mefistofelic, pradă banii și hrana sărmanilor bătrâni. Sunt de vină angajații sus-puși, repuși în aceleași funcții la alegerile locale, cu mandate ce parcă nu se mai termină. Primarii Robert Negoiță și Florentin Pandele au o implicare indiscutabilă în aceste afaceri necurate.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!