poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2770 .



Festivalul Național de Literatură „Marin Preda”
presa [ ]
- ediția a XIII-a, 11-12 octombrie 2012, Alexandria și Siliștea Gumești -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [iti ]

2012-06-06  |     | 



Consiliul Județean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Telorman și Asociația Scriitorilor din București și în colaborare cu revistele: „Luceafărul de dimineață”, „Argeș”, „Bucureștiul literar și artistic”, „Litere”, „Pro Saeculum, „Oglinda literară” și „Caligraf”, organizează Festivalul Național de Literatură „Marin Preda”, ediția a XIII-a, ale cărui manifestări finale se vor desfășura în zilele de 11-12 octombrie 2012, la Alexandria și la Siliștea Gumești.
Festivalul își propune să descopere și să promoveze tineri prozatori și critici literari, adresându-se autorilor care nu au debutat în volum și nu au depășit vârsta de 40 ani, concursul integrat desfășurându-se pe două secțiuni:

1. Concursul de proză scurtă: se vor trimite 1-3 proze scurte, care să nu depășească în total 20 pagini; vor fi acordate următoarele premii:
- Premiul „Marin Preda” și Premiul Asociației Scriitorilor din București (în valoare de 1100 lei), lucrările premiate urmând a fi publicate de Revista „Luceafărul de dimineață”;
- Premiul I (în valoare de 800 lei), Premiul al II-lea (în valoare de 700 lei) și Premiul al III-lea (în valoare de 600 lei) vor fi acordate împreună cu premiile unor reviste literare sau de cultură, care urmează să publice ulterior prozele scurte premiate.
2. Receptarea critică a operei lui Marin Preda: se vor trimite 1-2 eseuri critice, care să nu depășească în total 10 pagini; vor fi acordate următoarele premii:
- Premiul I (în valoare de 800 lei), Premiul al II-lea (în valoare de 700 lei) și Premiul al III-lea (în valoare de 600 lei), acordate împreună cu premiile unor reviste literare sau de cultură, care urmează să publice ulterior eseul premiat.

Concurenții vor trimite prozele sau eseurile critice pe suport de hârtie, culese cu font 12 (Normal, Times New Roman, 1.5 Space), în câte 5 exemplare, semnate cu un scurt motto, același motto figurând și pe un plic însoțitor, în care vor fi introduse datele de identificare ale autorului: numele și prenumele, data și localitatea nașterii, adresa poștală, adresa de e-mail și numărul de telefon, precum și un CD cu textele trimise, inscripționat cu același motto.
Lucrările pentru concurs vor fi trimise, până la data de 7 septembrie 2012, pe adresa: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, str. Ion Creangă, nr. 52-54, 140056 – mn. Alexandria, jud. Teleorman, cu mențiunea „pentru concurs”.

Manifestările finale ale Festivalului Național de Literatură „Marin Preda”, ediția a XIII-a, se vor desfășura la Alexandria și la Siliștea Gumești, în zilele de 11 și 12 octombrie 2012, în colaborare cu Consiliul Local și Primăria Comunei Siliștea Gumești și Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman. Manifestările de la Alexandria (11 octombrie 2012) vor curprinde: Colocviul „Marin Preda – 90”, prilejuit de împlinirea a 90 de ani de la nașterea marelui prozator, lansarea unor cărți și lecturi publice; iar manifestările de la Siliștea Gumești (12 octombrie 2012) vor cuprinde: vizitarea casei natale a scriitorului Marin Preda; vizitarea Centrului Memorial „Marin Preda”, decernarea premiilor la cele două secțiuni de concurs și lansarea „caietului premianților”.

Relații suplimentare se pot obține la telefon 0347-804.482. Nu se primesc grupaje de proză scurtă sau de eseuri critice pe e-mail. După încheierea concursului, lucrările trimise de concurenți nu se înapoiază.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!