poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2473 .



Comunicat de presă
presa [ ]
Ziua Internațională a Poeziei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lupisor ]

2012-03-15  |     | 




MUZEUL NAÞIONAL COTROCENI
Comunicat de presă
21 martie 2012

”Ziua Internațională a Poeziei” (21 martie) aniversată la Muzeul Național Cotroceni

Data de 21 martie este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept “Ziua internațională a poeziei”, ca o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, “Ziua internațională a poeziei”urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.
Muzeul Național Cotroceni aniversează “Ziua internațională a poeziei”, având ca invitată o tânără poetă, Cidem Narcis Brăslașu, o persoană cu un sever handicap neuromotor, dar care a fost dăruită cu harul de a scrie poezie, înfrângându-și astfel propria suferință. Autoare a 14 volume de poezie și proză scurtă, Cidem Narcis Brăslașu își lansează la Muzeul Național Cotroceni volumul de versuri ”Din suflet pentru suflete”, ediția a II-a, revizuită și adăugită.
Cidem Narcis Brăslașu s-a născut la 2 noiembrie 1981 la Medgidia, într-o familie de profesori. Mama sa Umeiran Brăslașu, de origine tatară este implicată în tot ceea ce înseamnă revigorarea culturii și tradiției tătare în Dobrogea, fapt pentru care, tânăra autoare se bucură de susținerea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. De altfel, Cidem Narcis Brăslașu este o voce tânără a literaturii în limbile română și tătară, prin poemele ei adresând umanității o chemare spre iubire si prietenie. Poezia ei este originală prin legătura cu familia, cu viața pe care o simte în jurul ei, dar de care nu se poate bucura pe deplin. Pentru că handicapul de care suferă nu-i dă voie să-și folosească mâinile, mama sa este aceea care scrie poeziile pe care Cidem Narcis i le dictează. Așa au apărut cele 14 cărți, începând cu anul 2002, ale căror titluri în română și tătară ilustrează gândurile, trăirile și frământările unei tinere care își compensează handicapul visând la tot ce i-a fost și îi este în continuare interzis, pendulând între speranță și resemnare: ”Kuwnaksiz Balalik” (2002), ”Fir de iarbă” (2003), ”Când lacrimile devin cristale” (2005), ”Frământări” (2005), ”Povestiri alese” (2006), ”Neliniști metafizice” (2006), ”Viața văzută din fotoliu” (2007), ”Poezia mea e speranță” (2008), ”Sizlerge Selam” (2009), ”O narcisă frântă” (2010), ”Povestiri autobiografice” (2011), ”Din suflet pentru suflete” (2011), „Sǐr Saklagan Sõzler” (2011).
Creația poetică a lui Cidem Narcis Brăslașu va fi prezentată de profesori apropiați scrierilor sale: deputatul Aledin Amet din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, prof. univ. dr. Nuredin Ibram, prof. Ghûner Akmolla, prof. Aura Văceanu, prof. Neriman Ibraim, prof. Faruc Memet. Poezii semnate Cidem Narcis Brăslașu vor fi recitate de Aurel Lăzăroiu, președintele Cenaclului Literar ”Mihail Sadoveanu” din Constanța, a cărui membră este și autoarea.
Despre propria sa creație, Cidem Narcis Brăslașu spune că ”sper ca poeziile mele să stârnească interes în rândurile copiilor, tinerilor, populației turco-tătare, tuturor iubitorilor de poezie”

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!