poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1436 .



Concurs de DEBUT Max Blecher - Herg Benet
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [apetria ]

2011-06-27  |     | 



Pe parcursul ultimului an, două edituri recent fondate – Casa de Editură Max Blecher (http://maxblecher.ro/) și Editura Herg Benet (http://www.hergbenet.ro/) – au demonstrat, prin aparițiile pe piața de carte pe care le-au propus și promovat, că se axează pe cele mai noi discursuri literare contemporane. Miza acestor edituri a fost de la început reprezentată de autorii originali și neînregimentați, a căror literatură poate deschide noi perspective și direcții de expresivitate.
Dezideratul comun al Casei de Editură Max Blecher și al Editurii Herg Benet de a sprijini literatura tânără valoroasă a întâlnit necesitatea tot mai evidentă de a lansa un concurs de debut în care manuscrisele trimise chiar să fie citite. Concursul de debut Max Blecher – Herg Benet li se adresează celor încrezători în puterea literaturii și în propriul talent, celor care s-au săturat de competițiile fictive ale căror rezultate se cunosc cu câteva luni înainte de final. Acest concurs e pentru toți cei ignorați de sistemul editorial pentru a nu tulbura cumva pasivitatea, lipsa de idei și ierarhiile „breslei”. O șansă pentru scriitorii nedebutați în volum de a-și face cunoscut numele – și, firește, pentru editori, de a propune publicului cărți adevărate, actuale, greu de uitat.


Desfășurare:


Concursul va avea două secțiuni: Poezie și Proză.

Condiția principală este ca participantul să nu fi debutat până acum în volum, indiferent că este vorba despre poezie sau proză. Nu există limită de vârstă pentru înscriere.
Premiul constă în publicarea a 4 manuscrise căștigătoare, două de poezie și două de proză, Casa de Editură Max Blecher și Editura Herg Benet urmând a publica câte un manuscris din cele două genuri literare în toamna anului 2011.
Adresa de e-mail la care vor fi trimise manuscrisele este [email protected]
Data limită până la care pot fi înscrise manuscrisele în concurs este 31 august 2011. Manuscrisele vor fi citite de către 7 scriitori și editori, iar decizia juriului va fi comunicată până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an.
Volumele câștigătoare vor fi lansate și promovate în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2011.


Regulament:



Pentru a se înscrie în concurs, participantul își va face o adresă de e-mail Yahoo!, cu numele manuscrisului pe care îl propune juriului. De exemplu, un participant al cărui manuscris poartă titlul “ceață verde” va avea adresa de e-mail [email protected]. Numele partipantului NU va fi precizat în e-mailul trimis juriului, ce va conține manuscrisul, și nici în interiorul manuscrisului. Încălcarea acestei reguli duce la descalificarea automată.
Este obligatoriu ca fiecare manuscris, indiferent de genul literar, să aibă o întindere suficientă pentru a constitui, de sine stătător, un volum tipărit.
La secțiunea Proză, participantul se poate înscrie atât cu proză scurtă, cât și cu roman.

JURIUL concursului este format din Ioan Es. Pop, Liviu Antonesei, Radu Vancu, Dan Coman și Răzvan Þupa.



Membrii juriului nu vor cunoaște identitatea concurenților, aceasta urmând a fi dezvăluită după desemnarea manuscriselor câștigătoare.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!