poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2220 .



Pe scurt
presa [ ]
Într-o săptămână germană - 14

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-04-03  |     | 



Rolf Hochhut este un „scriitor luptător” titulează DONAUKURIER din Ingolstadt. Vorbim însă și de un dramaturg și poet foarte angajat care își exprimă nestingherit antipatia față de „sistemul nostru capitalist devenit pervers”. Nici cu biserica are relații chiar de simpatie, am putea spune. Piesa sa Der Stellvertreter (Înlocțiitorul) este teatru de cea mai mare relevanță socială. Hochhut îl acuză în această piesă pe Papa Pius al XII-lea de colaborare cu naziștii și astfel de uciderea evreilor – prin tăcerea scaunului sfânt în timpul ororii naziste. Săptămâna aceasta Rolf Hochhut a împlinit vârsta de 85 de ani. Mulți înainte!

Băieții din Germania citesc mai puțin ca fetele. De ani de zile încearcă edituri, biblioteci și librării să schimbe această situație. 2 aprilie este ziua internațională a cărții de copii. Statisticele alcătuite cu această ocazie arată că în ultimul timp situația s-a schimbat nițel în bine. Datorită unor eroi ca Harry Potter citesc totuși acum mai mulți băieți ca înainte.

Și scriitoarea Margit Auer a făcut constatări asemănătoare. Ea a publicat două romane pentru copii cu teme din timpul ocupației romane a teritoriului german de azi. Pe când fetele l-au găsit pe liniștitul băiat roman Magnus mai simpatic, îl admiră băieții mai mult pe sălbaticul german Finn.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!