poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2600 .



Mac
poezie [ ]
gerg - iulie 2000

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [George Vasilievici ]

2004-03-16  |     | 



Tot mai des ma caut de oameni , Mickey Mouse intervine in conflictul dintre Jaa si globulele rosii, esti atat de buna cu mine, Melissa, sigur nu ma minti ca-n visele cu canibali jupuiti de o rasa superioara? (cand , picatura s-a oprit pe la mijlocul geamului, formand cu celelalte laturi triunghiuri echilaterale.) pe drum, adormit in lanul cu maci.
Incepusem sa ma gandesc la tine si la ce iti vei spune cand vei citi randurile astea. Am venit cu o amintire rupta in suflet, tocmai prin placerea ei dureroasa. dupa cum voi mai spune
barbatul amantei femeii din mine
are o inclinatie viscerala spre trecut si asa mai departe . cum s-ar zice etc.si acum roaga-ma sa plec. imi dadusem seama ca este vineri. pentru ca nu mergeau semafoarele. Ma durea o singura forma de anotimp. Asta era. Hai pe afara, iubito sa hoinarim prin galaxie. Tigrul pierise in tumefiantul atac asupra puilor. Ceilalti se declarasera multumiti de rezultatele obtinute prin comparatie cu cele scontate. Loveam peretii cu un ciocan pneumatic si in loc de sange curgeau carti cu paginile goale.
Ma ridicam de la locul meu insa foarte rar si atunci doar pentru a impiedica cresterea in progresie geometrica a posibilitatilor de combinare rezultate in urma asezarii spectatorilor doi cate doi in randurile din fata catre cele din spate.
Incepusem sa ma dilat intre Obscuritate si celalalt Trotuar.
Adaug ca in tot acest timp imi ingaduiam curajul unui pilot de incercare Japonez. A patra dimineata descria prin semne o atmosfera propice fierberii sub presiune a ierburilor. Toate numele erau redenumite cu alt fel de nume. Ceilalti doi imi survolau trupul de la o inaltime ametitoare.cateva minute mai tarziu doboram recordul stabilit in antichitate la strabaterea pe jos a distantelor lungi de catre Arneitos Karalinios. mi-am ingaduit o miscare rectangulara din glezna la care ea a ramas surprinsa si incredibil de ordonata. Noaptea imi aseza cateva frimituri pe marginea de tabla galvanizata a pervazului pe care insa nu le gaseam niciodata si de care nu as fi aflat daca nu m-as fi intalnit absolut intamplator cu ideea de binoclu. Asta era munca ei in vreme ce el nu facea mai nimic pentru a ma impresiona. Dincolo de toate aparentele iubirile ni se sincronizau perfect. Ne asezam la marginea padurii si discutam despre ce ne rupea altadata de statuile imense plantate cu mii de ani in urma pe structurile foarte fine ale portocalilor spanioli. Ne altoiam cu gandul la ce va urma incurajandu-ne ca totul va fi bine. Toti se ridicasera de la locurile lor si ma aplaudau frenetic. In dreptul tribunei oficiale ma opream si faceam cateva miscari de incalzire a degetelor si de inviorare a publicului dupa care poemul va continuua. Rupeam legaturile cu amantele suedeze trimitandu-le mesaje prin mecanicul locomotivei despre care nici in ziua de azi nu am certitudinea ca va ajunge la timp pentru a nu provoca neintelegeri.
In ciuda centurilor de siguranta ce-I tineau legati de pietrele pe care zilnic le scoteam din celula cu o groaznica spaima ca autoritatile vor descoperii tunelul in care zilnic calatoream ca intr-un submarin prin gradinile antice , toata lumea dansa. Dezvolta o idee cu simetrie inegala pentru a-si demonstra perfectiunea. Eram incapatanat in iubirile mele excentrice. Tot asa , cu ani in urma indoisem si colturile paginilor citite colorandu-le pe fiecare in parte cu diferite combinatii de culori corespunzatoare starii mele de spirit. Pana intr-o zi cand ma anunta o fulgeratoare disparitie clinica egala cu. Fumam foarte mult si altadata izbucneam in plans. Ea se aseza pe marginea patului si imi inabusea revolutia intr-o baie de sange. Imi venea foarte greu sa ma metamorfozez pe distante medii si lungi. Se deplasau pe o linie dreapta. Din cand in cand imi puneau cate o intrebare.peste alte cateva zile , doua cladiri cu structuri de rezistenta metalice si geamuri fumurii ii tasneau prin sfarcuri. Ma hranea direct cu oameni. Sora mea se confrunta cu acelasi sentiment matern tinand la san un caine. Ma simteam ca un copil abandonat pe o strada pustie. Mamei mele ii trecuse prin cap acest gand in timpul sarcinii. Tata avea insa principii mult mai drastice in ceea ce priveste. Pe celelalte ape plutea o liniste de clestar. Acolo se strangeau. I-am telefonat cerandu-mi iertare. Pupilele mi se dilatasera mult si eram tot un zambet in aceasta iarba imensa ascunsa sub ochelari negrii, un grup de femei imi cosea barba si ma pieptana regulamentar, dar sa nu intram in amanunte.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!