poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2038 .



culture pub
poezie [ ]
clip art cu Sperjurel și Minciunica Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2006-05-28  |     | 




Aseară, vaaai!, am deschis cu bucurie televizorul după ora 22, pentru că respect legea care spune că maturii au acces numai după ora asta.
Am nemerit într-o emisie cu trei doamne neglijate, degajate la gură și cam dezbrăcate fiindcă erau cu domnul Limbruteanu în direct. Doamnele rău degajat/neglijate, "dar de vară rău de tot", arătau precum un sumar de emisiune decoltată cu femei de patruzeci și ceva de ani. În fond, la vârsta asta femeile nu mai ascund nimic și, în plus, le cam știu pe toate, pentru că au și fiice, am gândit candid eu!
Doamna Cristina CeNeA Trecuipeaicea, în ciuda faptului că a fost marginalizată de regizorul de platou în stânga ecranului, a arătat telespectatorului matur cam tot ce are în dotare fără sutien și pe sub firavul rochiței. Cealaltă, moderatoarea emisiunii, marginalizată în stânga ecranului, a arătat și ea cam ca un poster dintr-o revistă dedicată domnilor adulți, care vor fi fiind, vizual și nu numai, îngăduitori, permisivi, dornici, curioși și, de ce nu, experimentaliști, câtă vreme Nicoleta Luciu nu-i de buzunarul lor. Șatenuța, aia mai puțin guralivă, înghesuită fiind într-un colț, nu a arătat că n-are până ce, din neglijență, operatorul a pierdut controlul camerei, cameră ce a luat-o înspre "submasă".
Domnul, invitatul, avea o cămașă cu dungulițe și n-a dat din mâini, cum face deobicei, ci și le-a ținut în poală, drept pentru care a fost de o locvacitate moderată între șatenuță și posterabila moderatoare - am înțeles că senatorul o cam face iară, cu limba pe televiziunea națională, așa încât mă gândesc să cer statului să-mi "deducă" costul prezervativelor (măcar în astă vară!).
Tema, temele de fapt, emisiunii era/erau Sperjurel și Minciunica, tanga, vârsta, banu', Goete și ETICA - d'na Etica nu a sunat, așa încât eu am rămas cam vraiște cu modulele perceptiv/intelective privind senzuul emisiunii. Scopul mi-a rămas nedefinit. De bustibus, non disputandum, m-a tras amabil cineva de mână!
"Emisionara" (emisiunea, dracu' s-o piptene!) așa cum vă spuneam, denota că Sperjurel nu are mamă și nu are tată, el fiind născut de Alcatel; adoptivul nenomenclaturist de tat-su ne punându-i în brațe nimic: nu tu un HG vibrant din '90, ori '91 "privind importurile high tech", private de tot de taxe voiam să vă spun, nu tu un dar copios destinat onoratului Guv.Rom, numai bun de deturnat, făcut de un multimiliardar căpușabil de naiv ce era, căci, nu-i așa, dar din dar se face deturnarea, ș.a.m.d. Și mai apoi și după și după aia ...și!? La urma urmelor, am reținut că el, columbofilul, e de compătimit, fiind în ultimul hal: nici chiloți pe el nu are. Vai de mama lui de Sperjurel!
Cu Minciunica, însă, el a fost O.K. Ea n-avea mamă de doi ani acasă, ci avea una plecată în Italia. Are ea tată, dar ce să faci cu el, când e plecată mama? Ei bine, în doi ani faci acasă precum mama, asta pentru că, Minciunică mamă: așchia nu sare departe de par! Pare-se că-n clipa asta am ajuns să înțeleg de ce tatăl, inițial mai catolic decât Papa, a aceptat ortodoxizarea fiicei sale, dar nu o înțeleg pe directoarea liceului Minciunicăi, care le știa de mai de demult, dar acum spune că "ea nu merge", la un: să mai bem, să mai ne-nprietenim! În altă ordine de idei, poate, trebuia trasă și o astfel de bară directoare.
Așa că, dacă o să fie secetă-n vara asta, moare și peștele Minciunicăi. Cine dracu l-a pus să iasă pretimpuriu din acvariu? Dacă-l găsim prăjit de soare pe fundul unei piscine fără apă, ori spânzurat de ciucurel, nu de cravată, să nu vă mirați! Ne mai distrăm și noi la emisiunile de știri. Doi la mână, mie îmi place că Minciunica nu se reține de la mâncat, că râde spontan și că-l șicanează pe tărcat. Iar de Sperjurel îmi place că e didactic.

P.S.
emisiune era/părea a fi una educativă, adresată publicului cu maturitatea lărgită până dincolo de bariere.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!