poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1541 .



Auditia
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Blue ]

2001-06-08  |     | 



Sefu’ se uita printre gene, lung si misterios la fata, maraie ceva infundat si inchide un ochi a nemultumire. Gorila din dreptul usii face un pas mare gata s-o ia de guler pe pitipoanca tupeista care sta protapita in mijlocul camerei si ranjeste ca o proasta. Sefu’ flutura mana lenes si fata dispare agatata de bratul gorilei, protestand si amenintand. Sefu zambeste, nici varsta si nici reputatia nu-i permit sa faca altceva si stie ca pana maine panarama asta cracanata o sa-si gaseasca un adapost la coana Mia sau cine stie chiar la Chioru’, daca nu in cine stie ce alta vagauna. Nu-i plac fetele astea fara educatie, venite de la tara mirosind a balega de vaci care cred ca daca se lasa de doua ori tavalite prin porumb sunt gata sa cucereasca lumea. Sunt proaste si rele, muieri din alea afurisite care daca apuca, se marita, daca nu iau drumul orasului sa se faca doamne.
- Proastele naibii, scuipa si Lesie printre dinti, cum de nimerira toate azi?
Sefu tace. A obosit azi si nu mai are chef dar baietii stiu ca mai e una la usa si asteapta doar un semn s-o bage la auditie. Lesie e pregatit sa-ii expedieze daca sefu face semn si se uita cu coada ochiului la ceas, doar doar s-o termina pe ziua de azi. Cand e zi de auditii, toata lumea e nervoasa, nimeni nu are liniste fiindca in vila e vanzoleala mare si trebuie sa fie atenti pe cine baga in casa. Din cauza asta baietii sunt gata sa sara la bataie la cel mai mic semn iar fetele stau inchise in camere, cu consemn sa nu scoata nici varful nasului pe usa. La bar nu e program, e inchis pentru curatenie, cel putin asa scrie pe usa iar clientii vechi stiu ca asta inseamna prospatura. Din cand in cand, cate un amic de-al sefului e primit cu titlul de invitat la auditii insa conditia e sa nu se dea in stamba, sa fie seriosi ca doar recrutarea e treaba grea si serioasa. Sefu stie exact care e buna si care nu-i, are ochii formati, mai ceva decat baietii aia tineri din garda de gorile.
Acum seful tace cu ochii pe jumatate inchisi, azi n-a avut noroc decat de fufe de doi lei, Lesie e nervos si-ar vrea s-o stearga repede sa nu-si descarce supararea tocmai pe el, care n-are nici o vina. “Boul ala de Lumanare e vinovat, el sa ia scatoalce, nu io! De nu l-ar mai tine sefu in brate i-as arata io lui cine-i mai tare in scula!” Lesie scuipa gros in scrumiera de argint si suiera printre dinti, slugarnic:
- Sefu, mai e una, da-o dracu’, o fi tot o vita incaltata ca alealalte! si da se ridice de pe scaun. Un ochi deschis brusc de-al sefului il intepeneste pe jumatate ridicat, cu mainile in aer aratand de parca abia s-ar fi ridicat de pe buda. Zsuzsi izbucneste intr-un ras galgait, dulce ca mierea si Lesie se face rosu si se tranteste inapoi pe scaun cu naduf. Baiatul de la usa prinde din zbor gestul sefului si o lasa sa intre pe ultima candidata de azi. Zsuzsi e plicitisita, are ora la coafor dupa asta si nu se mai sinchiseste sa-si faca datoria de secretara. Lesie face el pe scribul si se apuca s-o intrebe ce si cum si scrie tot intr-un caiet in timp ce seful casca fara chef cu ochii in ziar.
- Sefu, gata, am trecut-o in caiet, ia-o matale in primire.
Fata e cam timida, are parul vopsit intr-un blond strident, e inalta si slaba ca o scandura. Sefu o priveste expert, mana dreapta sta sprijinita pe burta cu degetele raschirate bagate in camasa. Ia caietul si se uita peste randurile mazgalite cu pixul cu pasta rosie.
- Cati ani zici ca ai?
- Saptispe fac in noiembrie.
Sprancenele stufoase ale sefului se incrunta pe fruntea lata. O priveste din ce in ce mai atent, ceva il face sa tresara si ii umfla narile. Zsuzsi, cu gandul la coafor, se ridica si iese din camera tiptil scuzandu-se in soapta. Fata sta nemiscata in mijlocul camerei, cu ochii tinta la covor, agatata de o poseta mare si urata cu amandoua mainile. Are ochii mari, colorati, oase mici si delicate, solduri rotunjite, picioare lungi si glezne fine. Cu toate astea arata cam jigarita si Lesie se intreaba ce i-a atras sefului atentia la mata asta plouata.
- Ia mergi prin camera, zice rastit si savant Lesie, fara sa uite sa arate cu degetul inspre stanga.
Fata porneste intr-acolo incercand sa zambeasca. Seful o opreste brusc:
- Da-ti jos boarfele astea!
Incurcata dar prompta fata se dezbraca repede, cu ochii pe usa mare de unde gorila sefului se uita la ea cu un ochi critic. “N-arata rau, stie seful ce-i bun” isi zice si Lesie imbunat dintr-o data.
Fata, goala in aerul racoros din camera, se tremura usor si asteapta semnalul sefului ca sa-si poate ridica hainele de jos. Nu indrazneste insa sa se miste prea mult sub privirea staruitoare a sefului. Zsuzsi apare dinspre baie si tuguie buzele expert:
- Asta-i buna! exclama si se duce mai aproape s-o examineze. Lesie rade infundat, ii place cand Zsuzsi face asa cu noile fete si asteapta sa vada cum va reactiona asta. Zsuzsi ii pipaie soldurile si fundul, o intoarce si-o apleaca, o trage de sfarcuri, tataie din buzele rujate, o pune sa mearga pa varfuri, sa ridice mainile, sa sara intr-un picior, ii evalueaza cu voce tare marimea sanilor si, la sfarsit, isi infinge unghiile in smocul de par cret dintre picioarele fetei. Zapacita, fata sare in laturi cu un tipat scurt in timp ce Zsuzsi arata la toti cei din camera trofeul ei, razand cu gura pana la urechi. Sefu’ ii face semn fetei sa se imbrace. Ii place fata asta cu aerul ei de pisica murata, are potential, stie ca dupa ce o sa bage ceva bani in ea pentru toale, cosmeticale, coafor, masaj si alte marafeturi o sa fie o puicuta pe cinste. A mai vazut el din astea, nu multe, dar cateva tot i-au trecut prin mana si prin pat la tinerete.
- Hai, gata cu hlizeala!!! Fato esti angajata, incepi de azi, o sa-ti arate cineva cum e si ce trebuie sa faci. Mai intai vreau sa invetri de la fete cum merge treaba la noi si sa fii cu luare aminte la tot ce te invata. De azi in doua luni vii iar la mine sa te vad si daca imi place ramai aici cu noi, Daca nu, ai sa faci strada pana inveti ce-i aia munca.
De bucurie fata a uitat sa-si mai stranga toalele de pe jos insa n-a uitat iesind sa-i arate degetul mijlociu intins semnificativ lui Zsuzsi.
- Ete, amarata, se da mare de pe-acum!!! Curvo!!!! a strigat in urma ei cu naduf Zsuszi. Sefu a fulgerat-o c-o privire rea.
- Te-n mata, vaco, ce-ai cu fata? s-a ratoit si Lesie la ea ca sa-l vada sefu ca e baiat bun. Ce-i aia curva, ha?
Sefu s-a ridicat greoi, si-a pornit inspre bar sa-si bea linistit paharul de vin. In urma lui, Lesie a iesit frecandu-si mainile ca gandul la o votca mica si-un trabuc din alea de le tine dosite de baieti. Zsuzsi pleaca imbufnata. “Iar s-a suparat degeaba, toata lumea stie ce invarte, numai el face pe domnu’. Daca spui curva il apuca lesinu’, de parca ar fi fata mare.”
- Aduna si tu boarfele astea, striga iesind catre femeia care statea sprijinita in tocul usii asteptand sa faca curat.
In holul mare, cateva fete, isi asteptau clientii.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!