poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2309 .



motive pentru care să (nu) te însori
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [koga ion ]

2011-09-30  |     | 



1. s-a dovedit în cele din urmă că lumina nu este constantă. cu ani în urmă când susțineam lucrul acesta prin cârciumi prietenii râdeau. la început eram singurul însurat. nu aveau cum să înțeleagă faptul că de exemplu corpul se curbează în apropierea verighetei. că de fapt noi nu vedem. celulele din ochi văd. lucruri care nici nu contează dacă la rândul lor ne pot converti în culori. pentru că nu există amiază. soarele rămâne pururi la orizont. apele sunt înghețate. plantele inexistente. a fi carnivor este o excentricitate a vieții. șansa de a fi mâncat scade direct proporțional cu numărul anilor de viață petrecuți până la maturitate. șansa de a muri de foame crește direct proporțional cu numărul anilor de viață scurși după maturitate. prin urmare nimic nu mă împiedică să gândesc sufletul drept o formă de fuziune nucleară. dragostea? ura? compasiunea? a visa etc? radiații.

2. pornirea către celălalt este un impuls. el nu sporește și nu scade. nu există moarte. pentru fiecare zi trăită primim la schimb căldură. căldura unui surâs. a unei lacrimi. hrană. adăpare. adăpost. împerechere. perpetuare. alienare. alinare. nuanțe ale unui spectru altfel inexistent sub această formă. totul în virtutea unui echilibru căruia puțin îi pasă de micile noastre dezechilibre. nu este nici o diferență de stare între a te îndrăgosti pentru că ești beat sau a fi beat de fericire. noduri în stomac. noduri în gât. noduri. sentimente peste care dacă am sufla fum lumina ar trece ca printr-un filtru. am putea observa astfel că universul este compus din doi protoni și doi neutroni. restul e istorie științifică sau mistică. „nebunie și tristă și goală”.

3. două lucruri dau sens existenței umane: copiii și vecinii. cu cât îi iubești mai tare pe unii cu atât mai puternic simți nevoia să îi bați pe ceilalți. și invers. copiii așa pentru că într-o zi vor fi vecinii unor nevinovați (încă). toți vecinii au: pisici care se împerechează (noaptea). câini care urlă când aud sirene de la kilometri (idem). cocoși care cântă din oră în oră (idem). amante/amanți despre care află partenerul (idem). socrii cu care nu se înțeleg (idem) etc. toate dintr-o singură cauză: erecții și/sau orgasme care nu se mai petrec. și e firesc. dacă la început importantă era inima carnivorul ajuns la maturitate descoperă că și celelalte organe sunt cel puțin la fel de importante. anxietate. depresie. psihoză. insomnie. coșmaruri. mitomanie. cleptomanie. pedofilie. zoofilie. necrofilie. scatofilie. dumnezeu prezent încă de la -273 grade celsius.

murind vocea ni se preschimbă c-o octavă
precum fecioarelor dezvirginate-n lift

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!