poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 722 .



tulburari vindecatoare
poezie [ ]
ziua unui antivirus

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [blumarin ]

2010-02-18  |     | 



m-am hotarat intr-o zi sa dau ochii cu lumina pala de afara! mai si ploua... ce zi minunata de a strabate orasul in cautarea unui antivirus!
in putinele secunde petrecute in fata usii...timp in care am incuiat...(de doua ori...si-am incercat apoi,sa ma conving ca nu ofer delicii hotilor..intr-un bloc ce apartine unui cartier linistit), o semi-pirueta ma pune nas in nas cu domnisoara M. care tocmai se pregatea sa urce scarile! n-am reactionat nicicum...asta pentru ca n-am avut timp, in schimb ea...timida si cumsecade mi-a bolborosit cateva vorbe in timp ce fugea spre etajul cu pricina!
am ridicat din umeri..ca si cum ar mai fii fost cineva de fata!
nu s-au lasat deloc asteptati...ba mai mult, si-au facut simtita prezenta cu un scartait de usa formidabil...m-am gandit ca asa ar trebuii sa sune ceasul meu desteptator,daca as avea unul!
deschid gura sa dau buna ziua...si un: "buna!" suparat de parca i-as fii rasturnat oala cu ciorba, ma tranteste inapoi in sine'mi..de-mi venea sa-i musc urechile!
am zambit totusi...cu aceeasi politetze ipocrita si acra...si n-am mai zis nimic!
primii pasi in afara,slava Domnului,blocului nu face decat sa ma incrunte si sa-mi doresc sa ma intorc inapoi in camera mea...era mai urat decat se vedea de pe geam...
ploaia era ceva mai deasa...bolta din vita de vie incarcata de apa ...imi gadila putin imaginatia si din stropii mici si desi...se adunasera bidoane de 5 kg fara dop care declansau o adevarata furtuna pentru cel ce trecea prin "labirintul cu capcane"!
cioturile lemnoase devenisera potentiale scarjeliri pe scalp...daca nu stiai cat sa te apleci, "indeajuns cat sa le evit si destul de putin cat sa nu par ca fac efort,sa nu par ridicol" mi-am zis! si asta nu era nimic pentru ce urma sa-mi tulbure privirea...
un card de pusti ignora cu stoicism ploaia si dadeau tarcoale pe langa bolta de vie! daca vre'un misel indrazneste sa tulbure apele cu vreo smucire nevinovata aparent si sa ma ude..intrebandu-ma parca.." unde tzi-e umbrela nene?! " urmata de un ras colectiv!
toate astea s-au petrecut intr-o secunda si jumatate...caci m-am si vazut trecut de labirintul mortii inainte de a mi se termina toata plasmuirea mintii!
umil din fire...si mai ales din cauza faptului ca nu prea era vreme de mers cu "nasul pe sus"...mi-am ghemuit barbia in gulerul puloverului de sub geaca ...mi-am pus gluga in cap si mainile in buzunare si mi-am continuat drumul inspre magazinul de calculatoare!
ma gandeam ca mi-am ales cea mai nepotrivita zi...cum de altfel zic in orice imprejurare de la un timp! spre incantarea rabdarii si a prostiei mele...ma intrebam de ce n-am asteptat primavara sa ma scoata din casa in bluze subtiri si,eventual,cu ochelari de soare! am ras la acest gand!
trebuia sa-mi tzin cumva mintea ocupata sa nu mai debiteze tampenii cu atata gratie,nu de altceva,dar nu voiam sa rabufnesc in ras in mijlocul strazii...fara un motiv! ca asa sunt oamenii din ziua de azi..le trebuie motive si justficari pentru orice...cum mi-as putea permite eu sa rad fara motiv? m-am linistit ...oricum nu trec pe strada decat umbrele...nici urma de om!

in sfarsit....ajuns intr-o zona in care asfaltul se transformase in placi mari de gresie in alb si negru...mintea deja se simtea in elementul ei! ma vedeam acum pe o tabla mare de sah...facand pe regele...! Ce pacat ca nu pot parcurge mai multe patratele deodata,mi-am zis...de ce tocmai regele trebuie sa aibe rabdare?
cativa pioni de alta culoare din fata se uitau la mine scrasnind amenintator din dinti ...un cal inalt cat 2 etaje de bloc trecea salutand parca ...un nebun m-a tinut in sah cateva secunde pana cand..out of the blue...regina mea..imbracata sugestiv pentru vremurile noastre...cu fusta stramta si putin peste genunchi, cu ochelari de vedere ce-i tradau inteligenta si tocuri de-ti lasa gura apa...trecu si ea pe acolo doar ca sa ma aduca din nou cu...picioarele...pe pamant!
urmarind-o pe sub pleoape ...scutur din cap si ma trezesc din visare la cativa pasi de usa magazinului! perfect timing...am timp sa caut si semnul ala pe care scrie impinge sau trage...sa nu bazbai prea mult! nu-mi place sa atrag atentia mai ales ca dupa usa bazaiau cateva...regine...de alt soi...frumoase,ce-i drept!
in timp ce scanam atent usa...un panou pulblicitar tipa,prin culorile lui stridente...sa-l citesc!
bla bla bla....bla bla bla....CONCERT!!!
ridic o mana sa-mi invart mustata,de altfel prea scurta pentru orice fel de tentativa de capitain Hook, imi pun masca de interesat...si...uimire...massive attack...wim mertens...red hot ....zero 7....intr-o singura formula...in romania? caut cu disperare data...imi pica ochii...si mai mai ca-mi tremura barbia...trecuse de ceva zile! imi venea sa-i trag un picior in usa si sa le zic cateva celor de dupa tejghea...ca distrug vise neformate! de ce naiba n-au dezlipit afisu'?!
dezamagit...nevoie mare...intru in magazin...salut politicos lumea ...majoritatea de varsta apropiata si inainte de a cere informatii ...imi invant putin privirea cu noile placi de sunet, camere web si harduri...accesibile si in rate? hmm...incantare...ca un copil printre noile jucarii...deja ma si vad cu ele impachetate frumos pentru ziua mea! se umbrise putin gandul concertului...dar cu o umbra nu se face primavara!
din spatele "pupitrului" imi zambea frumos o domnisoara care isi "carlionta" sugestiv o suvita de par. m-am facut ca n-o observ ...ca sunt prea ocupat sa ma interesez ce anume scria pe un cd! aiurea...nici nu vedeam bine coperta cd'ului...ca deja imi imaginam cum si ce am putea face in vestiarul magazinului!
prefacandu-ma ca citesc in continuare ,cu capul in jos ...ma indrept spre ea cu o atitudine nepasator-intrebatoare si...ridicand privirea m-am izbit de o pereche de ochi verzi albastrui...si cu..."buna! cu ce te pot ajuta? zis parca in reluare ce-mi suna mai mult a..."termin tura la 5..te astept atunci!"
am ezitat o secunda...si omenesc ..am ignorat din nou imaginatia ...aaa...as dori un antivirus bun! mi-a prezentat cateva oferte ...n-am auzit o boaba...salivam pe langa ea si mai scoteam cate un da..aham...da...la fiecare fraza! "daca ma hotarasc mai trec pe la voi...am zis...cautand o portita ceva de scapare! mi-a dat o carte de vizita pe care si-a scris numele...si numarul de tel! asta in caz ca ma hotarasc si vreau sa le fiu client!
cu cata "amabilitate" era inzestrata fata! no wonder they have so many customers!
eram totusi placut surprins ...si inainte sa ies...imi ridic fiermoarul de la geaca...cand deodata o femeie mai in varsta...taie data de pe afis si o inlocuieste cu una din viitor! ceee? mi-a parut rau ca n-am putut savura momentul in intregime ,pentru ca eram inca prins in decolteul fetei!
am iesit din magazin fara nici o reactie...si...racorit de vreme...mi-a revenit zambetul pe buze ..in loc de caldura din obrazi provocata de sex-appealu' fetei! m-am bucurat ca un copil...mai ca-mi venea sa ridic mainile si sa tzopai...
intr-un suflet fac primii pasi catre casa...si entuziasmul mi-a fost mai mult decat suficient sa ajung pana acasa fara alte "aventuri" pe drum!
ajuns acasa...am scapat de hainele umede de deasupra...si privind pe geamul din sufragerie....am zambit satisfacut si sincer!
ploaia nu e chiar asa de rea...mi-am zis...dand din cap a aprobare....si zambind!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!