poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1474 .



santinela..
personale [ ]
epilog

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2004-08-19  |     | 



Aceasta a fost povestea simpla a lui Brenciu Ioan campion national la alpinism si salvamontist. Mitica a plecat inainte de revolutie in SUA si de atunci nu se mai stie mare lucru de el.In anul 1989 Brenciu Ioan salveaza 2 oameni dintr-o avalansa si ii degera picioarele. Verdictul doctorilor este amputarea picioarelor dar acesta se opune categoric.
-Daca faceti asa ceva ma arunc pe geam.
I se amputeaza trei degete de la picioare zicandui-se ca nu va mai putea nici macar iesi din casa.La doua saptamani dupa amputare si convalescenta e vazut din nou pe traseu. In cheile Bicazului revine abia dupa 9 ani ca sa termine traseul inceput cu Mitica.Aflandu-se in spital i se reproseaza dur prin ziarele epocii ca a fost inconstient si ca el este de vina pt cele intamplate.Chiar propria mama crede acest lucru deteriorandu-se situatia intre ei.Drept raspuns scrie la Romania Pitoreasca varianta lui si reactiile din partea salvamontului sunt prompte.Cel care -l critica cel mai tare citind varianta lui ii devine prieten relateaza ca in cheile Turzii in aceleasi conditii ca a lui Mitica a murit un tanar aflat doar la 6 metri de pamant. Din pacate pt Brenciu spitalizarea ii taie drumul spre Himalaya iar in locul lui pleaca un bucurestean , pe pile insa.Moare intr-o avalansa de pietre aproape de tabara 2 de baza .
-Le-am spus ca Cezarica nu e pregatit pt Himalaya si poate muri.
Mitica apare intr-o revista montana si declara la un an dupa accident ca el a fost trimisul lui Dumnezeu in acel traseu si ca Ioan Brenciu ia provocat caderea.Actualmente, Brenciu Ioan locuieste in Orastie si oamenii inca il considera un nebun caci aceste momente l-au adus la consult psihiatric pt o perioada.Merge destul de greu din cauza degetelor lipsa dar din 90 a mai pregatit 2 echipe de alpinisti cu care a luat locurile 1 si 2 la concursurile pe tara.Din pacate indiferenta autoritatilor, rautatea si indolenta organelor competente il fac sa se retraga din activitatea montana definitiv.Are 2 fete, cea mai mare mostenindu-i talentul in alpinism.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!